Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

«Της πλάκας ο Τσίπρας!»

Σφοδρή ανεπίθεση Πάγκαλου
 στις δηλώσεις
 του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ


«Ο Πάγκαλος, θεωρεί ότι από τη στιγμή που ο ίδιος πήγε στο ΠΑΣΟΚ να κάνει καριέρα, η υπόλοιπη Αριστερά, δεν έχει λόγο ύπαρξης», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο newpost.gr», ενώ παρεμπιπτόντως επιτιθέμενος σε όλους και όλα δεν άφησε έξω από το πεδίο βολής του, τον Λεωνίδα Κύρκο.
Λίγη ώρα μετά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δεν άφησε το γάντι να πέσει κάτω. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό
 «Ράδιο 9», δήλωσε ότι θα υπεραμυνθεί του δικαιώματός του να κυκλοφορεί ελεύθερα και χαρακτήρισε «της πλάκας» τον Αλέξη Τσίπρα.
Ανέφερε ότι άλλες δύο φορές αντιμετώπισε προσπάθειες περιορισμού του δικαιώματός του.
 Την πρώτη, το 1962 και τη δεύτερη επί χούντας.
Τότε πρόσθεσε, αυτοί «είχαν παρακρατικούς μηχανισμούς και τανκς, ενώ ο κ. Τσίπρας είναι της πλάκας».
Επιπλέον ο Θεόδωρος Πάγκαλος, έκανε λόγο για ήττα της θέλησης του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη να προχωρήσει, τη δεύτερη τετραετία της κυβέρνησής του, στις βασικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί. «Κάπου νικήθηκε η θέλησή του» τόνισε και απέδωσε την ήττα σε πιέσεις που δέχθηκε από το κόμμα, από υπουργούς και συνεργάτες του και από λαϊκές αντιδράσεις.
«Αν είχαμε 165 υπουργούς, θα είχαμε λιγότερα προβλήματα»!
Για τη σημερινή κυβέρνηση ανέφερε ότι «περνάμε μια πολύ δύσκολη στιγμή» και δέχθηκε ότι στην κυβέρνηση «υπάρχει θέμα αρμονίας». Το απέδωσε και στις ατομικές ικανότητες του κάθε υπουργού, αλλά και στις δυνατότητες προσαρμογής και αρμονικής συνεργασίας με τους συναδέλφους του. Αναφορικά με τις αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, τόνισε ότι η Κ.Ο. επηρεάζεται από την εκλογική της βάση, στην οποία κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχει ηθικό θέμα.
Πάντως, τόνισε, ότι στην Κ.Ο. υπάρχει η τάση κάποιοι να δέχονται πολύ εύκολα τις πιέσεις που τους ασκούνται. Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει καθημερινός τζόγος, ακόμα και από το δωμάτιό μας μέσω του υπολογιστή, αλλά και ότι «αν η κυβέρνηση είχε 156 υπουργεία, θα αντιμετώπιζε λιγότερα προβλήματα».
Ο Θεόδωρος. Πάγκαλος, αναφερόμενος στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων τόνισε ότι θα έπρεπε να υπάρχει ο μεγαλύτερος δυνατός κοινωνικός έλεγχος στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του δημοσίου, αλλά τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του ιδιωτικού τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, επετέθη εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος ότι με τα αυτοδιοικητικά του στελέχη βρίσκεται πίσω από τις κινητοποιήσεις στην Κερατέα, τις οποίες χαρακτήρισε «κομπίνα τοπικών συμφερόντων, προκειμένου να συνεχιστεί η καταπάτηση εκτάσεων, η αποψίλωση του δάσους και η οικοπεδοποίησή τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου