Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Κυβερνητική κρίση για την…Μπιρμπίλη!

Απετράπη«ανταρσία» βουλευτών του ΠαΣοΚ,
με απρόβλεπτες διαστάσεις,
με παρέμβαση Βάρτζελη!

Η ιστορία είναι παλαιότερη, αλλά ενδεικτική της εκρηκτικής κατάστασης που υπάρχει στο ΠαΣοΚ, εναντίον της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη.
Είναι, μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι κρατήθηκε σε στενά ενδοκομματικά πλαίσια και έγινε γνωστή, μόλις
 σήμερα το πρωί από διαρροή κάποιων βουλευτών.

Πριν από λίγο καιρό, η Τίνα Μπιρμπίλη επιχείρησε να περάσει τροπολογία (με την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Σηφουνάκη), που αφορούσε τη διπλή ανάπλαση Βοτανικού και Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Η εν λόγω τροπολογία, επιχειρήθηκε να «πιάσει στον ύπνο» τους βουλευτές του ΠαΣοΚ, αφού κατατέθηκε σε άσχετο νόμο με το υπουργείο Ανάπτυξης και συγκεκριμένα σε νόμο για το…μητρώο Αγροτών!
Όμως, αντέδρασαν οι βουλευτές της Α΄ Αθηνών, οι οποίοι μαζί με κάποιους συναδέλφους τους από την κοινοβουλευτική ομάδα, απείλησαν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν.
Δημιουργήθηκε ένταση στη Βουλή, αφού οι βουλευτές δήλωναν ότι δεν είναι ενημερωμένοι για τίποτα, ενώ απειλούσαν ακόμη και με …πτώση της κυβέρνησης.
Το θέμα έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου, παράγοντες του οποίου για να μην εκθέσουν τον πρωθυπουργό, αφού κάποιος έπρεπε να βγει μπροστά και να δώσει λύση, με επικεφαλής τη διευθύντρια της κοινοβουλευτικής ομάδας Ρεγγίνα Βέρτζελη, έπεισαν την Τίνα Μπιρμπίλη να αποσύρει την τροπολογία.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τροπολογία θα έρθει στο πρώτο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ που θα έρθει στη Βουλή, αφού πρώτα θα έχει γίνει “εξαντλητικός” διάλογος με τους βουλευτές που ενίστανται.  
Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και σήμερα στον ΚΤΕ Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ, όπου αρκετοί «πράσινοι» βουλευτές εμφανίζονταν  έτοιμοι για όλα, καθώς πολλοί εξ αυτών τονίζουν, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τους, ότι «έχει ξεχειλίσει το ποτήρι με την Τίνα. Δεν μπορεί να μας κάνει συνεχώς τη ζωή ποδήλατο.»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου