Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ες Ες οι Συνασπιστές!

Απολαυστικός ο Πάγκαλος
 σε συνέντευξή του στο Crash

Με μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξή του στο περιοδικό Crash, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ανοίγει και κλείνει νέα μέτωπα, τόσο με το εσωτερικό του κόμματός του και το βαθύ ΠαΣοΚ, όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρεται στα Ίμια και την υπόθεση Οτσαλάν.

Στη συνέντευξή του, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ξορκίζει το ενδεχόμενο
 επιστροφής στη δραχμή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η δραχμή είναι η κακή μας μοίρα».
Αναφέρει:
«Αυτό που με ερεθίζει φοβερά είναι η επάνοδος στη δραχμή, ως πατριωτικός στόχος. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εξευτελισμός, δεν υπάρχει μεγαλύτερη διαπόμπευση της χώρας, μεγαλύτερη κατάντια από την επάνοδο στη δραχμή, αφού θα σημαίνει ότι δεν τα καταφέραμε και γυρίσαμε στην “κακιά” μας μοίρα, των υποτιμήσεων, της ανόδου των εισαγομένων αγαθών, της εξάρτησης από τα ξένα χρηματιστηριακά κεφάλαια»...

Πάντως, αποφεύγει  να χαρακτηρίσει «καλό υπουργό» τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, του αναγνωρίζει πάντως «εξαιρετικές ικανότητες», ενώ δίνει για άλλη μια φορά εξηγήσεις για τις περίφημες φράσεις του «μαζί τα φάγαμε» και «κοπρίτες του Δημοσίου» και ζητά να πάει φυλακή όποιος υπουργός δεν μπορεί να δικαιολογήσει την περιουσία του.
 Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, χαρακτηρίζει «αποτυχημένους κομμουνιστές» τους Συνασπιστές και τους παραλληλίζει με τα Ες Ες, σε σχέση με τις εις βάρος του αποδοκιμασίες στο Παρίσι.
«Θέλανε να φύγω από την αίθουσα... Τι άλλο έκαναν οι ΕςΕς; ... Λέγανε να σηκωθούν όλοι οι Εβραίοι. Σηκώνονταν και πέρναγαν έξω. Έτσι άρχισε ο χιτλερισμός στη Γερμανία», αναφέρει ενώ ζητά εξηγήσεις για την μη σύλληψη ακόμα των δραστών του ξυλοδαρμού ενός «ευπρεπέστατου πολιτικού», όπως χαρακτηρίζει τον Κωστή Χατζηδάκη.
Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνει ότι «είναι γεμάτο δημοσίους υπαλλήλους», εξηγώντας γιατί δεν τον «χωνεύει» το βαθύ ΠΑΣΟΚ. 
Σε ότι αφορά την περίφημη υπόθεση της νύχτας των Ιμίων, ο Θεόδωρος Πάγκαλος τονίζει:
 «Δεν είμαι περήφανος για τα Ίμια», ενώ χαρακτηρίζει εκείνο το βράδυ ως «στρατιωτική ήττα».
Πάντως, αποκαλύπτει για πρώτη φορά, όσα του είχε πει αργότερα ο Χόλμπρουκ περί «μπλοκαρισμένου ηλεκτρονικά ολόκληρου του Αιγαίου, ώστε οι πύραυλοι και οι βόμβες να αδυνατούν να βρουν στόχο και να έχει διασφαλιστεί ότι δεν επρόκειτο να χαθεί ανθρώπινη ζωή»!
Σε ότι αφορά την υπόθεση Οτσαλάν, αφήνει σαφέστατες αιχμές εναντίον του Κώστα Σημίτη για τη μη ανάληψη των ευθυνών του και σημειώνει ότι ο ίδιος ανέλαβε όλη την ευθύνη και δεν εξέθεσε την χώρα.
Για τον ίδιο τον Οτσαλάν, δηλώνει ότι δεν μετανιώνει.
«Δεν ήταν λαϊκός αγωνιστής, ήταν ένας σταλινικός, που ετράπη σε φυγή...Δεν θα επέτρεπα το κουρδικό να γίνει θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων», αναφέρει, παραδεχόμενος πάντως, ότι προσπάθησε να τον σώσει.
Τέλος, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, τονίζει ότι δεν μετάνιωσε επειδή στήριξε τον Κώστα Σημίτη στην εσωκομματική διαδικασία του ΠαΣοΚ, το 1996.
«Φαντάσου να είχε γίνει πρωθυπουργός ο Τσοχατζόπουλος….», αναφέρει.
Αμφιβάλετε ότι θα έχουμε νέο γύρο αντιπαραθέσεων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου