Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Απάντηση με ξεκάθαρες προτάσεις και θέσεις

Η Ν.Δ. πρέπει να πείσει για τον συγκερασμό φιλελεύθερου και λαϊκού
Το «Ζάππειο 2», να είναι η αφετηρία επανεκκίνησης της παράταξης
Μετά τα όσα θα ανακοινωθούν σήμερα από τον πρωθυπουργό, που αποδεικνύουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης βασίζεται στο «βλέποντας και κάνοντας», παρουσιάζεται μοναδική ευκαιρία στη Νέα
 Δημοκρατία για να παρουσιαστεί ως ο μοναδικός αξιόπιστος πολιτικός φορέας που αποτελεί εναλλακτική λύση στο πρόβλημα του τόπου.
Με δεδομένο, ότι το μνημόνιο δεν εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση και όσα μέτρα έλαβε –εκτός του ότι ήταν δογματικοί αυτοσχεδιασμοί εισπρακτικού και φορομπηχτικού χαρακτήρα – δεν περιγράφονται στο μνημόνιο, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει με το «Ζάππειο 2» την δυνατότητα να αλλάξει το κλίμα στην κοινωνία.
Ο Αντώνης Σαμαράς, έχει την ευκαιρία να επανεκκινήσει την παράταξη με το αναθεωρημένο πλαίσιο οικονομικού προγράμματος. Ένα πρόγραμμα που πρέπει να είναι απολύτως σαφές, τεκμηριωμένο και εκλαϊκευμένο, για να φτάσει ακόμη και στο τελευταίο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Ένα πρόγραμμα, το οποίο επ’ ουδενί θα πρέπει  ξεφεύγει από την ιδεολογική πλατφόρμα του φιλελευθερισμού και θα δημιουργεί ξεκάθαρους συγκερασμούς με τη φιλολαϊκή στάση του κόμματος.
Η Νέα Δημοκρατία, πρέπει να κάνει σαφές ότι θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα, προσδοκούσα από αυτή την ανάπτυξη.
Πρέπει να έχει στόχο τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, να προβλέπει τον συμψηφισμό οφειλών επιχειρήσεων και ιδιωτών από και προς το δημόσιο.
Πρέπει να καταστήσει σαφή τον τρόπο με τον οποίο – όπως ισχυρίζεται – θα «ξεπαγώσει τις συντάξεις και θα επαναφέρει τους μισθούς «ανοχής» στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.
Πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχουν δογματισμοί στην πολιτική φιλοσοφία της, σε σχέση με τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, έστω και μέσω εκχωρήσεων.
Πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι προτεραιότητά της είναι η περιβόητη ανασύσταση του Κράτους, που κάποτε εξήγγειλε, αλλά έμεινε ως ανέφικτο σύνθημα.
Μόνο έτσι θα πείσει ότι έχει στρατηγικό σχέδιο το οποίο μπορεί να διασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη παράλληλα με την κοινωνική συνοχή.
Οι ρεαλιστικές πολιτικές του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, τόσο στην πρώτη του οκταετία, όσο και στη μεταπολιτευτική περίοδο, πρέπει να γίνουν φωτεινά ορόσημα του σήμερα.
Κι ο Αντώνης Σαμαράς, έχει την ευκαιρία, έχει τον τελευταίο λόγο να το πράξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου