Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Όλοι εναντίον όλων στο ΠαΣοΚ

Τόσο εκρηκτική κατάσταση
 δεν υπήρξε ποτέ σε κυβερνών κόμμα!
Απών ο Γιώργος!

Όταν πριν από ένα περίπου μήνα, αναφέραμε σ’ αυτή τη διαδικτυακή γωνιά για τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ βουλευτών και …βουλευτών του ΠαΣοΚ, για πολεμικές σχέσεις μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης και για εκρηκτικές σχέσεις του «βαθέως ΠαΣοΚ» με όλη την κυβέρνηση, είδαμε να αναγράφονται
 πικρόχολα σχόλια από κάποιους εγκάθετους παπαγάλους που περιδιαβαίνουν στο facebook και παριστάνουν τους τιμητές των πάντων.

Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν πλήρως, ειδικά μετά την 4η Απριλίου, ημερομηνία μέχρι την οποία, αν γίνονταν εκλογές θα γίνονταν με λίστα.
Τα στόματα, λοιπόν ανοίγουν, τα μαχαίρια βγαίνουν από τα θηκάρια κι οι πισώπλατες μαχαιριές δίνουν και παίρνουν.
Δυστυχώς, το τονίσαμε κι άλλη φορά, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά συγκριτικά με όσα συμβαίνουν στην κυβερνώσα, φαίνονται ήσσονος σημασίας.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν ανοικτά μέτωπα μεταξύ Βούρου και Γερουλάνου, με αφορμή ρουσφέτι που ζήτησε ο πρώτος για να μη πληρώνουν ΦΠΑ κάποιοι κινηματογράφοι.
Υπάρχουν μέτωπα των βουλευτών της Α΄ Αθήνας και δεκάδων της υπαρχίας με την Τίνα Μπιρμπίλη, με αφορμές τις αγκυλώσεις της προστατευόμενης του πρωθυπουργού.
Υπάρχουν μέτωπα μεταξύ του Θεόδωρου Πάγκαλου και του Κώστα Σημίτη.
Μέτωπα του Θεόδωρου Πάγκαλου με τους συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ, για τους οποίους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ισχυρίζεται ότι «τα σχέδιά τους δεν εξυπηρετούν τους πολίτες, αλλά μόνο τους ίδιους»!
Του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με τον οποίο έχει ανοίξει λογαριασμούς, σχεδόν όλη η «πράσινη» κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ η Βάσω Παπανδρέου του έκανε σφοδρότατη επίθεση.
Ακόμη και η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία στήριζε τις επιλογές Παπακωνσταντίνου, το τελευταίο διάστημα φέρεται να αλλάζει ρότα, ειδικά μετά τις διαρροές ότι …ίσως τον διαδεχτεί.
Μεγάλες διαφωνίες με τον «τσάρο» εκφράζει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, για τον οποίο δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι εποφθαλμιά την καρέκλα του, ενώ και ο Χρήστος Παπουτσής δεν διστάζει να εκφράζει τις ανησυχίες του για την πολιτική του Παπακωνσταντίνου.
Ο Χρήστος Παπουτσής, δεν αφήνει ευκαιρία που να μη διαρρεύσει την ενόχλησή του για τους χειρισμούς του Γιάννη Ραγκούση στην υπόθεση των μεταναστών της Υπατίας, ενώ με τον υπουργό Εσωτερικών η κόντρα του Ευάγγελου Βενιζέλου – που άναψε με τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις- συνεχίζεται με ιδιαίτερη ένταση.
Τις τελευταίες ώρες, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θεωρεί ότι του βάζει «τρικλοποδιές» ο Γιάννης Ραγκούσης, τον οποίο στενοί συνεργάτες του κατονομάζουν ως τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για ευνοϊκή μεταχείριση του επιχειρηματία της Express Service Γιάννη Ραπτόπουλου.
Από την πλευρά τους, βουλευτές φίλα προσκείμενοι στον Γ. Ραγκούση, δεν κρύβουν τα αισθήματα… φιλίας για τον Γ. Παπακωνσταντίνου, υπενθυμίζοντας ότι σαμποτάρισε συστηματικά την αναβάθμιση του υπουργού Εσωτερικών ως συντονιστή των κυβερνητικών δραστηριοτήτων και του αναβαθμισμένου Πρωινού Καφέ, αλλά και ότι αρνείται πεισματικά να χρηματοδοτήσει τις αναγκαίες για τον Καλλικράτη πολιτικές!
Μύλος!
Επιπλέον, έχουν αρχίσει εντάσεις, μεταξύ βουλευτών που εκλέγονται στην ίδια περιφέρεια, με προφανείς αιτίες και στόχους.
Το τι λέγονται και το τι ακούγονται στα καφενεία επαρχιακών πόλεων, μεταξύ ομοϊδεατών πολιτικών, δεν περιγράφονται. Κάποια, από αυτά, εμπίπτουν ακόμη και στους νόμους περί Τύπου!

Για όλα αυτά και πολλά άλλα που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητος, ουδείς από το κυβερνητικό στρατόπεδο ασχολείται.
Ο Γιώργος Παπανδρέου από το ένα αεροπλάνο κατεβαίνει και στο άλλο ανεβαίνει, το συντονιστικό όργανο είναι ανύπαρκτο κι οι έριδες μεγεθύνονται.
Ταυτοχρόνως, βεβαίως, οι δυσλειτουργίες της κυβέρνησης είναι ολοφάνερες κι η Ελλάδα μοιάζει πολλές φορές να πηγαίνει με αυτόματο πιλότο…ή με τις παρεμβάσεις των…τηλεοπτικών δικτύων….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου