Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Έρχεται η 5η δόση και φέρνει αποκρατικοποιήσεις, μείωση του δημοσίου και επιτροπεία στα υπουργεία!


Στις αρχές Ιουλίου θα καταβληθεί στη χώρα μας η πέμπτη δόση του αρχικού δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, από τον μηχανισμό ΔΝΤ, Ε.Ε. και Ευρωπαϊκής Τράπεζας, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Eurogroup και πρόεδρο του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ.
Συμφώνως με την ανακοίνωση
 που εξεδόθη από την τρόικα, δεν απαιτείται πλέον περαιτέρω εμπλοκή των τεχνοκρατών της στις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις, αλλά θα υπάρχουν μηχανισμοί παρακολούθησης σε όλα τα υπουργεία για να ελέγχουν τις διαδικασίες και να αποφεύγονται καθυστερήσεις ή προσωπικές πολιτικές.
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι:
«Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το νέο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων θα είναι αποτελεσματικό το ταχύτερο δυνατό, οι ελληνικές αρχές θα ενισχύσουν τη διαδικασία υλοποίησης, μεταξύ άλλων μέσω τεχνικής συνδρομής από το ΔΝΤ, από κράτη μέλη της ΕΕ και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και μέσω δημιουργίας μηχανισμών παρακολούθησης».
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η στρατηγική που συμφωνήθηκε με την κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει τη σημαντική μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, την αναδιάρθρωση ή το κλείσιμο δημοσίων φορέων και τον εξορθολογισμό των επιδομάτων με ταυτόχρονη προστασία των πλέον ευάλωτων ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου