Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Πυρ ομαδόν βουλευτών κατά «Τσάρου» και ΓΑΠ!

Χοντρές κουβέντες της Βάσως:
«Τι έχεις κάνει
 με τους κερδοσκόπους»;

Περισσότεροι από 80 βουλευτές του ΠαΣοΚ που συμμετέχουν στον ΚΤΕ Οικονομίας περιμένουν τη σειρά τους για να εξαπολύσουν τους μύδρους τους εναντίον του μεγαλύτερου πολιτικού – φορομπήχτη που γνώρισε ποτέ ο τόπος, του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Ήδη, από τις πρώτες στιγμές της συνεδρίασης ανέβηκαν οι τόνοι από την Βάσω Παπανδρέου, η οποία χρησιμοποίησε βαρύτατες εκφράσεις:
«Χρησιμοποιήσατε το opengov για να δικαιολογήσετε τις προσλήψεις των κολλητών», ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε:
«Το 2009 που σας είπα να πάρετε μέτρα με αντιμετωπίσατε σαν... ufo» και πρόσθεσε  ότι δεν υπάρχει σχέδιο, αλλά μόνον  εκβιαστικά διλήμματα.
«Όταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η Δημοκρατία» συνέχισε σε σκληρή γλώσσα, φτάνοντας στην κορύφωση με την ερώτησή της στο υπουργό Οικονομικών:
 «Τι έχεις κάνει με τους κερδοσκόπους»;

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ήταν εξ ίσου σκληρός: «Κάποτε, κάποιοι που κορόιδεψαν το λαό, πήγαν στο Γουδή. Αν θέλετε να πουλήσετε βιομηχανίες και κτήματα της Θράκης, σκεφτείτε το καλά».

Ο Έκτωρ Νασιώκας, πλην του Γιώργου Παπακωνσταντίνου έκανε επίθεση –εμμέσως πλην σαφώς – και στον πρωθυπουργό:
«Γιατί δεν μιλήσαμε μέχρι τον Οκτώβριο του 2009; Αυτό το ερώτημα θα μας ακολουθεί για πάντα. Να υπάρξουν παραιτήσεις», ενώ σημείωσε ακόμη:
 «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με κυβέρνηση φίλων και υπεραρίθμων».

Ο Παναγιώτης Κουρουπλής, ανέφερε ότι:
«Το έλλειμμα δεν βγαίνει και από την άλλη διευρύνεται το έλλειμμα κοινωνικής δικαιοσύνης», ενώ ο Δημήτρης Καρύδης τόνισε:
«Οι μισοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι σε κατάθλιψη και άλλοι μισοί στις πλατείες».

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ζήτησε ανασχηματισμό με πρόσωπα που εμπνέουν εμπιστοσύνη και στελέχη συναινούντων κομμάτων, ενώ εναντίον της μείωσης του αφορολόγητου, εμφανίστηκε ο Κώστας Γείτονας.
Στο τηλεοπτικό σποτ που διαφήμιζε το έργο της κυβέρνησης κάνοντας απολογισμό αναφέρθηκε ο Πάρις Κουκουλόπουλος τονίζοντας ότι η επιλογή δείχνει πως έχει χαθεί η επαφή με την πραγματικότητα. 
Ο Λάμπρος Μίχος απηύθυνε έκκληση «να σταματήσουμε να φορολογούμε τους ίδιους και τους ίδιους, γιατί πίσω μας η κοινωνία φλέγεται. Αν θέλουμε να θεωρούμαστε δημοκράτες και σοσιαλιστές να ζούμε ως τέτοιοι. Έχω εντοπίσει έπαρση αυθεντίας».
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δέχθηκε ότι υπάρχουν αστοχίες, αλλά υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής, λέγοντας ότι “δεν έχουμε αποτύχει”.
Παρόντες, εκτός του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου, είναι από την πλευρά της κυβέρνησης οι Παπακωνσταντίνου- Σαχινίδης,  Λούκα Κατσέλη- Κουτρουμάνης, Γ. Ραγκούσης-  Ντόλιος,  Χρυσοχοίδης και Ρέππας.
Αν μιλήσουν όλοι οι βουλευτές, η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα και κάποια στιγμή θα πραγματοποιείται ταυτοχρόνως με το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου