Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Μειμαράκης: «Ντιντήδες, φλώροι και σαλονάτοι, οι βουλευτές που έφυγαν από τον Εθνικό κήπο…»!

Μύδρους εξαπέλυσε σήμερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εναντίον των συναδέλφων του βουλευτών που έφυγαν από τον Εθνικό κήπο, προς αποφυγή συνάντησής τους με τους «Αγανακτισμένους». Τους χαρακτήρισε ντιντήδες, φλώρους, φλούφληδες και σαλονάτους, ενώ πρόσθεσε ότι «όποιος φοβάται να κυκλοφορήσει να πάει σπίτι του»! Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έκανε τις αναφορές στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και στην εκπομπή «Αυτήκοος Μάρτυς. Παραθέτουμε αποσπάσματα
 των δηλώσεών του:
Ερώτηση: « Κύριε Μεϊμαράκη με αυτά που έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες εσείς φοβάστε να κυκλοφορήσετε;»
Απάντηση: «Τι είναι αυτά; Όποιος φοβάται να κυκλοφορήσει να πάει σπίτι του.»
Ερώτηση: «Επειδή υπάρχουν κάποιοι που φοβούνται»
Απάντηση: «Αυτοί είναι οι ντιντίδες όπως είπε ο Φαήλος, οι φλώροι που λέγαμε εμείς, οι φλούφληδες που λένε κάποιοι άλλοι. Οι σαλονάτοι που λένε κάποιοι άλλοι. Όταν ασχολείσαι με τα κοινά δεν έχει φοβάμαι. Και αντιδρώ άμεσα σε αυτό».
Ερώτηση: « Άμα φύγει καμιά πέτρα όμως…»
Απάντηση: «Να φάει και την πέτρα. Να φάει και το γιαούρτι. Κοιτάξτε όταν εμείς είχαμε πολιτική που τότε ήταν θερμή και σε ένταση, συνελεύσεις στον δικηγορικό σύλλογο που έζησα εγώ και στη Βουλή και παντού. Δεν είναι η πολιτική για να κάθεσαι, να περνάς καλά και να πίνει καφεδάκι, να πηγαίνεις στις δεξιώσεις.»
Ερώτηση: «Αυτό το πρόβλημα υπάρχει σε όλους τους πολιτικούς χώρους….»
Απάντηση: «Υπάρχει σε αυτούς τους οποίους προκαλούν, βλέπουν την πολιτική ως ένα τρόπο καλύτερης ποιότητας προσωπικής τους ζωής. Όσοι ασχολούνται με τα κοινά γνωρίζουν ότι υπάρχουν και αυτά όταν προκαλούν. Αυτό ακριβώς σας επαναλαμβάνω ότι δεν πρέπει ούτε να φοβάται ο βουλευτής, ούτε να ζει προκλητικά, ούτε ότι η πολιτική είναι βγήκα τώρα βουλευτής και άραξα. Αυτά είναι για αυτούς και είναι και καταδικαστέα. Από την άλλη, πρέπει και οι πολίτες να κάνουν ένα διαχωρισμό. Δεν μπορεί να τα βάλουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι, γιατί εγώ ζητούσα το διαχωρισμό και όταν έλεγαν όλοι μόνο τα μεγάλα κόμματα φταίνε. Κι έλεγα ρε παιδιά δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Μπορεί κάποιοι να φταίνε από τα δυο μεγάλα κόμματα, να γίνει αυτοκάθαρση. Τώρα λένε και οι τριακόσιοι, δηλαδή βάζουν μέσα και το ΚΚΕ και τον Συνασπισμό, σε λίγο δηλαδή θα φταίει όλο το κοινοβουλευτικό σύστημα. Και η λύση; Πού θα βρεθεί; Και πώς θα βρεθεί; Και από ποιους θα βρεθεί; Δεν πρέπει η λύση να είναι πολιτική; Από πού θα έρθει από τη Δικαιοσύνη; Από τις ένοπλες δυνάμεις; Από τους επιχειρηματίες; Όχι βέβαια, θα έρθει και πάλι από τον κυρίαρχο λαό, ο οποίος θα μπορεί και πάλι να ψηφίζει και να εκλέγει πολιτικούς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου