Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Στο Ηράκλειο το μεγαλύτερο ποσοστό αναπήρων στην Ελλάδα!

Έντονη φημολογία
για επέμβαση της Δικαιοσύνης

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, υπάρχουν οι περισσότεροι ανάπηροι στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα στο νησί υπάρχουν τα υψηλότερα ποσοστά αναπηρικών συντάξεων.Είναι χαρακτηριστικές δυο περιπτώσεις, αφού είναι αναπηρικές:

  1. Το 20,4% των συντάξεων που χορηγεί το ΙΚΑ στο Ηράκλειο.
  2. Το 21,5% των συντάξεων που χορηγεί ο ΟΓΑ στο Ηράκλειο.
Τα ποσοστά αυτά, από μόνα τους αποτελούν πρόκληση, πολύ περισσότερο όταν στην Αθήνα τι ποσοστό των αναπηρικών συντάξεων είναι…8,8%!

Δηλαδή, ή στο Ηράκλειο είναι μαζεμένοι όλοι οι ανάπηροι της Ελλάδας, ή υπάρχουν διεφθαρμένοι μηχανισμοί που μοιράζουν αφειδώς αναπηρικές συντάξεις.
Η μέχρι τώρα τακτική για την διερεύνηση και διαλεύκανση τέτοιων περιπτώσεων, είναι οι …έρευνες από τα κατά τόπους γραφεία!
Δηλαδή, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλι…
Το γεγονός προκαλεί προβληματισμό στις αρχές και θυμηδία στους σκεπτόμενους πολίτες. Ασφαλώς, δε, πρέπει να δημιουργηθεί – και μάλιστα αμέσως- ελεγκτικός μηχανισμός επανεξέτασης όλων των περιπτώσεων.
Πάντως, συμφώνως με πληροφορίες, δεδομένων και των πολλών καταγγελιών, αναμένεται να επέμβει η Δικαιοσύνη, η οποία και θα διεξάγει εκείνη την έρευνα για την εξακρίβωση όλων των στοιχείων, χωρίς τους μηχανισμούς του ΙΚΑ και του ΟΓΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου