Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Τώρα τσακώνονται και στον…αέρα!

Βουλευτές του ΠαΣοΚ
«πλακώθηκαν» στον Skai
για τις απολύσεις στο δημόσιο

Είναι παγκοίνως γνωστό, ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ αποτελεί ένα συνονθύλευμα προσώπων με διαφορετικές γνώμες, καταβολές, πολιτικές απόψεις, κουλτούρα και νοοτροπία.
Κι αν αυτό, μέχρι έναν βαθμό είναι θεμιτό, καταντάει τραγωδία για τον τόπο, όταν δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε στα πιο αναγκαία.
Δεν υπάρχει νοήμων νους, που να μην αντιλαμβάνεται ότι το μέγιστο
 πρόβλημα της χώρας μας είναι ο υπερβολικά «φορτωμένος» δημόσιος τομέας.
Αυτό, όμως, δεν μπορεί να το κατανοήσει μεγάλη μερίδα βουλευτών του ΠαΣοΚ (και για να λέμε αλήθειες, υπάρχουν αρκετοί κρατιστές και στη Νέα Δημοκρατία), οι οποίοι αδιαφορούν για τις λύσεις σωφροσύνης, προκειμένου να μη πλήττονται συνεχώς οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι επιχειρηματίες, οι συνταξιούχοι, αλλά και η μεγάλη μερίδα των δημοσίων υπαλλήλων.
Οι λύσεις σωφροσύνης, λοιπόν, είναι η εξής μία:
Απολύσεις από το δημόσιο!
Ξεκάθαρα και σταράτα.
Κάτι, τέτοιο υποστήριζε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Skai, ο βουλευτής του ΠαΣοΚ στα Ιωάννινα, Θανάσης Οικονόμου.
Με την άποψη, όμως, αυτή, ήταν αντίθετος ο συνάδελφός του σε ΠαΣοΚ και Βουλή, βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Οι δύο άνδρες διαφώνησαν πλήρως όσον αφορά το ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο ενώ προς στιγμής δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ τους.

«Έχουμε συνείδηση των δανειακών αναγκών της χώρας; υπάρχει άλλος τρόπος; Γι’ αυτό διαφώνησα με τους «16» δεν υπάρχει αντιπρόταση» δήλωσε ο Θανάσης Οικονόμου για τα μέτρα. Ο βουλευτής Ιωαννίνων τάχθηκε σαφώς υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και της συρρίκνωσης των δημοσίων δαπανών με απολύσεις για να μην επιβάλλονται άδικοι φόροι στον ιδιωτικό τομέα. «Αν δεν συρρικνωθεί ο δημόσιος τομέας θα μπαίνουν άδικοι φόροι» δήλωσε.
Από την πλευρά του, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, παρότι επανέλαβε ότι στο υπουργείο Ανάπτυξης υπάρχουν άχρηστοι οργανισμοί που κοστίζουν στο δημόσιο 10 εκατ. το χρόνο, εντούτοις τάχθηκε κατά των απολύσεων στο δημόσιο.
«Τον ιδιωτικό τομέα δεν τον στηρίζεις με το να απολύεις στον δημόσιο τομέα. Κλείνεις οργανισμούς, δεν κάνεις απολύσεις», ανέφερε.

Δηλαδή, πολιτικές αηδίες της δεκαετίας του ογδόντα…
Κάποιος πρέπει να πει στον Αρκάδα βουλευτή, ότι τους άχρηστους οργανισμούς, όχι μόνο έπρεπε να τους είχαν ήδη κλείσει, απολύοντας τους άχρηστους (υπό την έννοια της χρησιμότητας στο δημόσιο συμφέρον) υπαλλήλους, αλλά επειδή αυτό δεν αρκεί, έπρεπε ήδη να είχαν μειώσει και τις κρατικές δραστηριότητες, που δημιουργούν τη γραφειοκρατία και απαιτούν συνεχώς πρόσωπα να απασχολούνται.

Φωτό από newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου