Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τον ρίχνουν εκ των έσω!

Ανεξαρτητοποιήθηκε
η Μιλένα Αποστολάκη,
φήμες για τη Βάσω Παπανδρέου
και άλλους

Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να οδηγήσει τη χώρα στην πλήρη αβεβαιότητα μέσω του δημοψηφίσματος, φαίνεται ότι προκαλεί ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Ήδη ανεξαρτητοποιήθηκε η Μιλένα Αποστολάκη, αφήνοντας την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ με 152 βουλευτές, ενώ φήμες αναφέρουν ότι πρόκειται να την ακολουθήσουν τόσο
 η Βάσω Παπανδρέου, πιθανόν η Εύα Καϊλή, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Δημήτρης Λιντζέρης, όσο και άλλοι βουλευτές.
Πριν από λίγο, η Βάσω Παπανδρέου έκανε λόγο για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ συνεργάτες της αναφέρουν ότι δύσκολα θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης την ερχόμενη Παρασκευή.
Ταυτοχρόνως, ο Ανδρέας Λοβέρδος θεωρεί το δημοψήφισμα "μέγα λάθος", ενώ εκτίμησε ότι δεν γίνει ποτέ.

Ουδείς είναι σε θέση να πει κατηγορηματικά τι μέλλει γενέσθαι.
Ήδη, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός συσκέπτεται με συνεργάτες του και διαρρέεται η άποψη περί…νέας αποστασίας!
Ταυτοχρόνως, την παραίτηση του, ζητούν έξι στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ, οι Γιώργος Θωμάς, Βαγγέλης Μαλέσιος, Στέφανος Μανίκας, Δημήτρης Μπατζελής, Γιάννης Νικολάου και Μηνάς Σταυρακάκης.

Δεν ήξερε ούτε ο Βενιζέλος;

Πάντως, είναι ενδεικτικό του πολιτικού πανικού που επικρατεί σε ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια, ότι από το περιβάλλον του νοσηλευόμενου σε νοσοκομείο (με κρίση σκωληκοειδίτιδας) Ευάγγελου Βενιζέλου, διαψεύδεται η πληροφορία ότι ο ίδιος ήταν ενήμερος των προθέσεων του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα.
«Ο αντιπρόεδρος ήταν ενήμερος μόνο για την πρόθεση του πρωθυπουργού να θέσει θέμα εμπιστοσύνης στη Βουλή και τίποτα άλλο…», ανέφερε στενός συνεργάτης του Ευ. Βενιζέλου.


Η επιστολή της Μιλένας Αποστολάκη

Με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, υποστηρίζει ότι «είναι κοινός τόπος ότι έχει βαθμιαία επέλθει απονομιμοποίηση της σημερινής πολιτικής τάξης».

Σε δισέλιδη επιστολή της, η Μιλένα Αποστολάκη εκφράζει την κατηγορηματική διαφωνία της με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι «είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούνται οι θεσμοί ως εργαλεία, προκειμένου να επιδιωχθούν σκοπιμότητες».
«Ψήφισα σειρά νομοσχεδίων, γνωρίζοντας ότι δεν εκφράζω τη βούληση των πολιτών που με εξέλεξαν, αξιολογώντας ως πρώτιστο καθήκον μου την αποφυγή της χρεοκοπίας και της επακόλουθης στάσης πληρωμών», αναφέρει και συμπληρώνει:
«Τούτη τη στιγμή εκπροσωπώντας ως βουλευτής σύμφωνα με το Σύνταγμα το Έθνος έχω χρέος να αντισταθώ σε αυτή τη λαθεμένη πολιτική επιλογή που διχάζει, επιχειρώντας ανεπίτρεπτα να υποκαταστήσει τη λαϊκή εντολή και την ίδια στιγμή την βιωσιμότητα της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου