Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Τελικά θέλουμε… αριστερά;

Οι Έλληνες, είμαστε, τελικά, παντελώς αλλοπρόσαλλοι.
Εδώ ο κόσμος καίγεται, η κρίση στην οικονομία και στις τσέπες όλων δεν λέει και δεν μπορεί να καταλαγιάσει αν δεν ληφθούν αμέσως αναπτυξιακά μέτρα με ταυτόχρονη δραματική μείωση του κράτους κι όμως προτιμούμε ως…πρωθυπουργό έναν αριστερό και κρατιστή!

Συμφώνως, λοιπόν, με τα ευρήματα
 της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η “Rass” για το «Παρόν», ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, του οποίου το κόμμα δύσκολα θα μπει στην επόμενη Βουλή, βρίσκεται στην πρώτη θέση της δημοφιλίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών!

Ο άλλοτε αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα για την ηγεσία του Συνασπισμού, συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες (38,9%) και τις λιγότερες αρνητικές (41,3%).
Η δημοφιλία του Φώτη Κουβέλη, στον οποίο στηρίζεται η νεότευκτη Δημοκρατική Αριστερά, βρίσκεται στον αντίποδα των χαμηλών ποσοστών τα οποία συγκεντρώνει η Ντόρα Μπακογιάννη.  Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας έχει τις λιγότερες θετικές γνώμες (22,9%) και τις περισσότερες αρνητικές (70,1%), από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.
Στους υπόλοιπους ηγέτες, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει 37,8% θετικές γνώμες (55,9% αρνητικές), ο Αντώνης Σαμαράς 37% (55,8% αρνητικές), ο Γιώργος Καρατζαφέρης 33,3% (58,2% αρνητικές), ο Αλέξης Τσίπρας 27,7% (64% αρνητικές) και η Αλέκα Παπαρήγα 26,5% (66,3% αρνητικές).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου