Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Γιώργος: «Δεν πάω σε χαμένη ψηφοφορία…»!

Συμφώνως με έγκυρες πληροφορίες, που κάνουν τον γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων, ο πρωθυπουργός δεν έχει βγάλει από το μυαλό του το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, παρά τις διαψεύσεις του στο υπουργικό συμβούλιο.
Στενός συνεργάτης και συνομιλητής του Γιώργου Παπανδρέου, ισχυρίζεται ότι  δεν αποκλείεται να ανακοινώσει εκλογές, αν δεν στηριχτεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα από τους βουλευτές και υπουργούς του, τόσο στο Μεσοπρόθεσμο σχέδιο, όσο και στο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων.
Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός αναφέρει
 στο στενό του περιβάλλον ότι «δεν πρόκειται να πάω σε μια χαμένη ψηφοφορία, με τους βουλευτές μου να παραιτούνται και τη Βουλή περικυκλωμένη από κόσμο…Όχι για το δικό μου γόητρο, αλλά γιατί έτσι θα διακινδυνεύσουμε την επόμενη δόση…».
Η τελευταία φράση, ίσως να είναι το απόλυτο επιχείρημα προσφυγής στις κάλπες.
Με τον τρόπο αυτό, ο Γιώργος Παπανδρέου πιστεύει ότι θα φέρει προ των ευθυνών τους, τόσο τους βουλευτές και τους υπουργούς του κόμματός του, όσο και την αντιπολίτευση που θα κληθεί αναγκαστικά να λάβει θέση.
Μάλιστα, δεν αποκλείεται, να καλέσει τον Αντώνη Σαμαρά να πάνε μαζί στη σύνοδο κορυφής, στις 23 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες.

Πάντως, σχετικά με το ζήτημα, αλλά και προηγούμενες διαρροές, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας σε δημοσιογράφους, χαρακτήρισε «δείγμα αναξιοπιστίας» το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ τόνισε ότι «δεν υπάρχουν αντιρρήσεις για το Μεσοπρόθεσμο».
Ως συνήθως δε, για όλα φταίνε οι …δημοσιογράφοι που «διαρρέουν το ενδεχόμενο εκλογών, χωρίς να αποκαλύπτουν τις πηγές τους…»!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου