Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

«Αγανακτισμένη» ανθρωπογεωγραφία!

Όταν άρχισε να μεγεθύνεται το περιβόητο κίνημα των «Αγανακτισμένων», δηλώσαμε απ’ αυτή τη μικρή διαδικτυακή γωνιά τους λόγους της μη συμμετοχής μας (βλέπε ανάρτηση με τίτλο «Γιατί λέω «όχι» στους Αγανακτισμένους», Δευτέρα 30 Μαίου).
Η όλη ιστορία, παρ’ ότι εξυπηρετεί κάποιους να ισχυρίζονται ότι δεν έχει κομματικές ασπίδες και κομματικά στηρίγματα, έχει και παραέχει.
Μια απλή βόλτα στο facobook, θα πείσει και τον πλέον άπιστο για το ποιοι είναι
 εκείνοι που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, ποιοι προσκαλούν και από ποια κομματικά ακροατήρια αλιεύουν…αγανάκτηση.

Επιπλέον, είναι ένα «κίνημα» με μέλη που έχουν απολύτως αντικρουόμενα συμφέροντα, τα οποία ουδέποτε μπορούν να συνυπάρξουν.
* Υπάρχουν μέλη από τον ιδιωτικό τομέα, που είναι «αγανακτισμένα», επειδή έχασαν τη δουλειά τους.
* Υπάρχουν μέλη από τον δημόσιο τομέα, που είναι «αγανακτισμένοι», επειδή μειώθηκαν οι μισθοί τους ή περικόπτονται τα επιδόματά τους.
* Υπάρχουν μέλη από τις περιβόητες ΔΕΚΟ, που είναι «αγανακτισμένοι», επειδή χάνουν σκανδαλώδη προνόμια και πιθανότατα την μονιμότητα του Δημοσίου.
* Υπάρχουν συμβασιούχοι, 35 και 40 χρόνων, οι οποίοι είναι κατ’ επάγγελμα συμβασιούχοι, με μοναδικό στόχο… την προσδοκώμενη μονιμοποίηση!
* Υπάρχουν συνταξιούχοι, ηλικίας 45 και 50 ετών (κάποιοι έκαναν και δηλώσεις στη τηλεόραση για το…ανάλγητο κράτος), που είναι «αγανακτισμένοι», επειδή μειώθηκαν οι συντάξεις τους, ενώ σε άλλο και δη πολιτισμένο κράτος, θα έπαιρναν σύνταξη στα 65 ή στα 67.
* Υπάρχουν οι αριστεροί, που είναι «αγανακτισμένοι», επειδή η κυβέρνηση δεν υιοθετεί την πρόταση Τσίπρα για να βγούμε από την κρίση, με την πρόσληψη στο Δημόσιο 100.000 ανθρώπων!
* Υπάρχουν οι συντεχνίες, που είναι «αγανακτισμένοι», επειδή περικόπτονται τα οδοιπορικά των 60.000 ευρώ στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, ή επειδή «ανοίγει» το επάγγελμα του κομμωτή, του υδραυλικού, ή επειδή ο φαρμακοποιός βλέπει να περικόπτεται το περιθώριο κέρδους του 35%.
* Υπάρχουν εκείνοι που είναι «αγανακτισμένοι», επειδή πουλήθηκε η Ολυμπιακή!
* Υπάρχουν εκείνοι που ζητάνε να μην αλλάξει τίποτα, κι επειδή αλλάζει «αγανακτούν».
* Υπάρχουν αγρότες, που είναι «αγανακτισμένοι», επειδή κόβονται –οσοσνούπω- οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, ενώ οι Έλληνες καταναλωτές τρώνε λεμόνια… Αργεντινής και αγγούρια …Βρυξελλών.
* Υπάρχουν εκείνοι οι φανατικοί θρησκόληπτοι, που είναι «αγανακτισμένοι», επειδή βλέπουν να …υλοποιούνται τα σημάδια της Αποκάλυψης!
* Υπάρχουν κάποιοι ακροδεξιοαριστεροί, που είναι «αγανακτισμένοι», επειδή το Μνημόνιο απεργάζεται τα βρόμικα σχέδια όλης της οικουμένης για την άλωση της Ελλάδας!

Αν γίνουν αυτά τα οποία απαιτούν οι «Αγανακτισμένοι», η Ελλάδα θα καταστεί μεγαλύτερος οίκος ανοχής απ’ ότι είναι. Ο δε Δημόσιος τομέας, αλώβητος από την «αγανακτισμένη» οργή, θα είναι ακόμη μεγαλύτερος δυνάστης της ελληνικής κοινωνίας.
Αυτό θέλουμε;
Αν όλοι αυτοί οι «αγανακτισμένοι» και πολλοί ακόμη που για λόγους συντομίας δεν μνημονεύουμε, έβγαζαν από έναν εκπρόσωπό τους για να καθίσουν όλοι μαζί και να αποφασίσουν κοινή δράση, κοινή συνθηματολογία, κοινή πορεία, έχω την βεβαιότητα ότι θα είχαμε…εμφύλιο!
Τέτοιον εμφύλιο, που δεν θα μπορούσαν να παρέμβουν ούτε οι φυσικοί αρχηγοί των «αγανακτισμένων», οι σημαντικοί, σπουδαίοι, διαρκώς επαναστατημένοι, κομμουνιστοδεξιοί, θεασώτες της υιοθεσίας κάθε πικραμένου Γιώργος Τράγκας και Γιώργος Αυτιάς…Α, να μη ξεχάσω και τον αγωνιστή –Γιώργος κι αυτός – Παπαδάκη.
Ο Άγιος Γεώργιος ο τροπαιοφόρος βοήθειά μας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου