Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Οι ειρωνείες Ξυνίδη – με ανοχή Παπανδρέου – πήγαν να τινάξουν στον αέρα το υπουργικό συμβούλιο!

Παραπολιτικό

Περασμένα μεσάνυχτα, ενώ το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίαζε ακόμη, δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση, την οποία παριστάμενοι υπουργοί την αποδίδουν στην καχυποψία με την οποία αντιμετωπίζουν οι στενοί συνεργάτες τκαι τα εξαπτέρυγα του Γιώργου Παπανδρέου τους πάντες και τα πάντα.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης, αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα και τις εκλογές, λέγοντας ότι δεν μπορούν να είναι εκτεθειμένοι στην κριτική ότι με την απόφαση για δημοψήφισμα οδηγείται η χώρα στην αβεβαιότητα για τη συμμετοχή της στο ευρώ.
«Με την απόφαση αυτή συνομολογούμε για πρώτη φορά, πρόσθεσε.
 ότι υπάρχει ζήτημα νομιμοποίησης της πολιτικής μας. Πρέπει να μείνει ανοιχτό με ποιό ερώτημα, πότε και αν θα γίνει το δημοψήφισμα»
Τότε, πετάχτηκε ο Αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης (δεν προλαβαίνει να δημιουργήσει ανάπτυξη ο κανονικός υπουργός ώστε έχουμε κι αναπληρωτή του!)Σωκράτης Κοσμίδης και του επιτέθηκε προσωπικά (!!!), λέγοντάς του με ειρωνεία:
«Είναι καιρός να προσγειωθούν οι μεταφυσικές ανησυχίες σου στην πραγματικότητα».

Η επίθεση Ξυνίδη στον Γιάννη Ραγκούση, δημιούργησε ένταση, πολύ περισσότερο όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος επιχείρησε να υπερασπιστεί τον υπουργό Υποδομών, ζητώντας την παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου, κάτι όμως που δεν συνέβη.
Αφού ο πρωθυπουργός ήταν απλός παρατηρητής, ο  Σωκράτης. Ξυνίδης συνέχισε ακάθεκτος:
«Όπως κάποιοι λένε ότι πρέπει να παραιτούνται οι βουλευτές που διαφωνούν, αντιστοίχως δεν θα πρέπει να παραιτούνται και οι υπουργοί που διαφωνούν;».

Η έκρηξη του Γιάννη Ραγκούση δεν άργησε.
«Είμαι εδώ και σε ακούω!», του απάντησε σε έντονο ύφος .
«Θα στενοχωριόμουν αν δεν ήσουν εδώ», απάντησε ειρωνικά ο Σωκράτης Ξυνίδης.

Το υπουργικό συμβούλιο κινδύνευε να τιναχτεί στον αέρα, αφού ήταν ολοφάνερη η ενόχληση πολλών υπουργών από το ύφος του αναπληρωτή υπουργού.
Πριν εκτροχιαστούν τα πράγματα, αποφάσισε να παρέμβει ο Γιώργος Παπανδρέου, κρατώντας ισορροπίες. «Εδώ συζητάμε ελεύθερα και εποικοδομητικά», είπε και τα μαχαίρια μπήκαν στα θηκάρια τους.

 Πάντως, τα αίματα ήταν έτοιμα να ανάψουν και πάλι, όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε τη δική του παρέμβαση λέγοντας ότι δεν μπορούν να είναι εκτεθειμένοι στην κριτική ότι με την απόφαση για δημοψήφισμα οδηγείται η χώρα στην αβεβαιότητα για τη συμμετοχή της στο ευρώ.
«Με την απόφαση αυτή συνομολογούμε για πρώτη φορά ότι υπάρχει ζήτημα νομιμοποίησης της πολιτικής μας. Πρέπει να μείνει ανοιχτό με ποιό ερώτημα, πότε και αν θα γίνει το δημοψήφισμα», πρόσθεσε.

Τότε, ήταν έτοιμοι να εκραγούν κάποιοι υπουργοί με παρελθόν και παρών στο «βαθύ» ΠαΣοΚ, αλλά ο ίδιος ο υπουργός Υγείας δεν τους άφησε περιθώρια.
Αφού αγριοκοίταξε κάποιους, έθεσε το ερώτημα πως είναι δυνατόν να τίθεται σε δημοψήφισμα ένα τόσο θεμελιώδες θέμα, όπως η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. «Θέτουμε εμείς στο λαό ένα ερώτημα του οποίου το ένα σκέλος της απάντησης οδηγεί σε έξοδο από την ευρώ και την ευρωζώνη. Ανοίγουμε ένα κλειστό θέμα το οποίο ουδείς θέτει σήμερα. Ανοίγουμε εμείς δρόμους την πορεία των οποίων δεν μπορούμε να γνωρίζουμε», επισήμανε. «Κατά την γνώμη μου το δημοψήφισμα δεν είναι σωστό. Αυτό που λέω δεν είναι έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο σας, είναι η άποψη μου», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου