Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Δεν παίρνουμε την 6η δόση !

Χωρίς ίχνος κινδυνολογίας, είναι απορίας άξιο πως θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις για το επόμενο διάστημα, όταν η ίδια η κυβέρνηση έχει πει ότι υπάρχει επάρκεια μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Δραματικές φαίνεται ότι είναι οι πρώτες συνέπειες από τη  αριβιστική και άκρως τυχοδιωκτική ενέργεια του Γιώργου Παπανδρέου, να προκηρύξει δημοψήφισμα, τη στιγμή που η χώρα είναι μετέωρη οικονομική.
Ήδη, το ΔΝΤ ανακοίνωσε
 ότι η έκτη δόση δεν θα εκταμιευτεί πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Αξιωματούχος του ΔΝΤ ανέφερε στο Reuters ανέφερε ότι « Το Συμβούλιο [του ΔΝΤ] δεν θα ήθελε να δώσει χρήματα στην Ελλάδα και μετά να αναρωτιέται τι θα συμβεί» λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το συμβούλιο χρειάζεται να αισθάνεται ασφάλεια πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, κάτι που αυτήν την στιγμή δεν μπορεί να δώσει ο Γ.Παπανδρέου».

Ευρωπαϊκές πηγές του πρακτορείου υποστηρίζουν πως και η Ευρωζώνη συντάσσεται με τη γραμμή του ΔΝΤ: «Όσο γρηγορότερα η Ελλάδα διεξάγει το δημοψήφισμα τόσο νωρίτερα θα εκταμιευτεί η επόμενη δόση» ανέφερε πηγή στο Reuters, τονίζοντας πως «προς το παρόν, δεν πρόκειται να εκταμιευτεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου