Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Οι ενδείξεις δείχνουν 149 «ναι»! 147 ΠαΣοΚ συν Λούκα και Έλσα!

Ιδιαιτέρως ρευστή δείχνει η εσωκομματική κατάσταση στο κυβερνητικό στρατόπεδο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το νέο «πόλεμο» χαρακωμάτων που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο «βαθύ» ΠαΣοΚ και τους εκσυγχρονιστές, τη στιγμή που έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους οι «λοχαγοί», με δριμύτατα πυρά εναντίον του πρωθυπουργού.
Η περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα δείχνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει μπει για τα καλά στο «κάδρο» της αμφισβήτησης, αφού όλο και περισσότεροι βουλευτές ζητούν
 ξεκάθαρα κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ενώ κάποιοι το προχωρούν και περισσότερο, αναφέροντας ότι σε αυτήν δεν υπάρχει λόγος να είναι ο ίδιος επικεφαλής.
Ήδη, η Μιλένα Αποστολάκη ανεξαρτητοποιήθηκε, αφήνοντας το ΠαΣοΚ με 153 βουλευτές, δηλαδή κάτω από το όριο των 153 που έχει θέσει ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ταυτοχρόνως, πέντε γυναίκες βουλευτές, η Βάσω Παπανδρέου, η Εύα Καϊλή, η Χαρά Κεφαλίδου, η Τόνια Αντωνίου και η Κατερίνα Μπατζελή, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν την κυβέρνηση στη ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά ο πρωθυπουργός.
Αν επιμείνουν στην άποψή τους, οαριθμός των βουλευτών που θα ψηφίσουν υπέρ της κυβέρνησης πέφτει στους 147! Σε αυτούς, όμως, πρέπει να προστεθούν οι σχεδόν σίγουρες ψήφοι της Λούκας Κατσέλη και της Έλσας Παπαδημητρίου.
Δηλαδή, 149 ψήφοι, υπέρ της κυβέρνησης.
Ταυτοχρόνως, τις τελευταίες ώρες ακούγονται κι άλλα ονόματα βουλευτών που δύσκολα θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Όπως, του Δημήτρη Λιντζέρη, του Μίμη Ανδρουλάκη, του Νίκου Σαλαγιάννη και του Δημήτρη Βαρβαρίγου.

Το μέλει γενέσθαι;
Ουδείς μπορεί να είναι κατηγορηματικός, πολύ περισσότερο όταν επί δυο χρόνια τώρα συναντά συνεχή «αντάρτικα» βουλευτών πριν από κρίσιμες ψηφοφορίες, τα οποία όμως στη συνέχεια καταλήγουν σε στήριξη των κυβερνητικών αποφάσεων.
Πάντως, ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου καταγγέλλει …τα γνωστά! Όσα ακούμε εδώ και δεκαετίες από τους προγόνους του. Δηλαδή, ότι τα συμφέροντα υποκινούν βουλευτές και τους ωθούν σε …αποστασίες! Άλλωστε, με τις αποστασίες έχει σύνδρομο όλη η οικογένεια Παπανδρέου.

Τα παπαγαλάκια του Μεγάρου Μαξίμου διαρρέουν διάφορα εις βάρος των διαφωνούντων, κάνοντας την ενορχήστρωση στις επιθέσεις εναντίον τους. Για κάποιους κάνουν αναφορές ακόμη και για την προσωπική τους ζωή! Μέχρι και υπουργοί (πλήρως αναποτελεσματικοί όπως έχουμε δει, αλλά προσκολλημένοι στο «βαθύ» παπανδρεϊκό ΠαΣοΚ), έχουν κινητοποιηθεί και έχουν αναλάβει εργολαβικά την στήριξη του πρωθυπουργού στα ΜΜΕ.

Στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα πράγματα, όλα «παίζονται».
Τα ερωτήματα είναι δυο και σαφή:
Οι πέντε γυναίκες που ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας και αμφισβητούν τον Γιώργο Παπανδρέου θα επιμείνουν στις θέσεις τους ή θα μεταπειστούν;
Οι τέσσερις άνδρες που εκφράζουν ανησυχίες και προβληματισμούς θα επιμείνουν ή θα μείνουν στα λόγια και τις απειλές, όπως άλλοι συνάδελφοί τους στο πρόσφατο παρελθόν;
Κοντός ψαλμός…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου