Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Τέλος ο «τσάρος» και δυο κηπουροί…

Η οριστικοποίηση της καταβολής της πέμπτης δόσης του δανείου, φέρνει προ των πυλών το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τα νέα σκληρά οικονομικά μέτρα και τις αποκρατικοποιήσεις.
Ταυτοχρόνως όμως, συμφώνως με κυβερνητικές διαρροές, είναι πιθανότατος και ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, με κοινή πεποίθηση την αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Οι «διαρροές» από συνομιλητές του Γιώργου Παπανδρέου, κάνουν λόγο ότι
 ανεξαρτήτως του χρόνου του ανασχηματισμού, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα απομακρυνθεί με….βελούδινο τρόπο, δηλαδή δεν θα μείνει εκτός κυβέρνησης, αλλά θα αναλάβει άλλον θώκο.
Το πρόσωπο που ακούγεται περισσότερο για την ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών, είναι ο Λουκάς Παπαδήμος, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής με κορυφαίο στέλεχος της σημερινής κυβέρνησης.
Ταυτοχρόνως, για να κατευναστούν οι αντιδράσεις βουλευτών απέναντι σε πρόσωπα που εσχάτως χαρακτηρίστηκαν «κηπουροί» του πρωθυπουργού, φαίνεται ότι έχει ληφθεί απόφαση να «θυσιαστούν» κάποιοι.
Αν υπολογίσει κάποιος, ότι ως τέτοιοι λογίζονται –πλην του κατονομασθέντος υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα- και οι Τίνα Μπιρμπίλη, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Παμπούκης, κάποιοι εξ αυτών θα ξαναβρούν τη …γαλήνη του οίκου τους, με πιθανότερη την υπουργό Περιβάλλοντος, η οποία έχει δημιουργήσει ουκ ολίγες εντάσεις στο υπουργικό συμβούλιο και την κοινοβουλευτική ομάδα.
Πάντως, πολλοί βουλευτές του ΠαΣοΚ, αναμένουν την υπουργοποίησή τους, κάποιοι μάλιστα έχουν στείλει και τα κατάλληλα μηνύματα προς το Μέγαρο Μαξίμου και από αυτό εξαρτούν την περαιτέρω στάση τους. Γεγονός, που ασφαλώς δεν είναι ιδιαιτέρως τιμητικό γ’ αυτούς….      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου