Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Liberation: «Η Αθήνα παίζει κορώνα γράμματα το ευρώ»!

Η λέξη «χάος» γραμμένη στα ελληνικά, δεσπόζει στο πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας Liberation, στη σημερινή της έκδοση.
Η εφημερίδα, κάνει εκτενέστατη αναφορά για την τεράστια αναταραχή που δημιουργήθηκε στην Ευρωζώνη και στις αγορές, από την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να θέσει σε δημοψήφισμα τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας.
Τονίζει, ότι «η Αθήνα παίζει κορώνα – γράμματα το ευρώ και οδηγεί τη συνοχή της Ευρωζώνης στο χείλος του γκρεμού», ενώ αναφέρεται αναλυτικά
 στα γεγονότα που μεσολάβησαν από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ τη Δευτέρα το βράδυ ως τη στιγμή που αποφασίσθηκε από τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ να προσκληθεί στη σύνοδο των G20 ο Έλληνας πρωθυπουργός ουσιαστικά για να δώσει εξηγήσεις στους εταίρους του για τις κινήσεις του.
Η εφημερίδα  γράφει, ακόμη, ότι  η απόφαση για δημοψήφισμα  επί της απόφασης της τελευταίας Συνόδου Κορυφής έσπειρε τον  πανικό στις αγορές και απ’ άκρου εις άκρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ουσιαστικά συνταράζει την Ευρωζώνη. Την οδηγεί στο … χάος!

1 σχόλιο:

  1. Βρε, να πάρει, εμείς τον ξέρουμε το ΓΑΠ και τον αντιμετωπίζουμε με την ανάλογη (α)σοβαρότητα. Το κακό είναι ότι οι ... έξω από δω (κριολεκτικά) δεν τον είδαν σαν ΓΑΠ ή σαν Giorgakis, και πήραν στα σοβαρά μια επιπόλαια και ανεύθυνη δήλωση που ούτε ο Βενιζέλος πρόλαβε να μαζέψει.
    Από την άλλη, σε μια εποχή που κάποιοι αμόρφωτοι ή ανόητοι νεολαίοι μας, γράφουν σε Greeklish, είναι παρήγορο αλλά και ενθαρρυντικό να βλέπεις τους Γάλλους να ομιλούν άπταιστα τα Ελληνικά. Έστω και για να μας πουν τα ... Γαλλικά τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή