Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις….που δείχνουν εσωτερική καρατόμηση Παπανδρέου και αποφυγή δημοψηφίσματος…

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.
Κυρίως στο ενδοκυβερνητικό στρατόπεδο που θυμίζει Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Ο πρωθυπουργός δείχνει μετέωρος και οι μόνοι υποστηρικτές του φαίνεται ότι είναι το «βαθύ» κυβερνητικό ΠαΣοΚ και οι στενοί συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζονται να ανεξαρτητοποιηθούν βουλευτές, ενώ ο αριθμός των διαφωνούντων υπουργών συνεχώς αυξάνεται.
Αυτή τη στιγμή είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε δημοψήφισμα, αφού οι εξελίξεις τρέχουν λεπτό με λεπτό.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να
 συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ, όπου πιθανότατα να τεθεί θέμα ηγεσίας.

Απέναντι στην πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου, τάχθηκε από την αρχή ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Όμως, πλέον αυξάνεται ο αριθμός των διαφωνούντων.
Πριν από λίγο έκανε θεαματική «κωλοτούμπα» και ο Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος ήταν από τους θερμότερους υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου και ίσως ο άνθρωπος που τον παρακίνησε στην διεξαγωγή του.
Ο Γιάννης Ραγκούσης, τάχθηκε εναντίον του δημοψηφίσματος και από την αρχή υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη σημερινή του επιστολή τάχθηκε εναντίον του δημοψηφίσματος, ενώ κάλεσε σε συναίνεση την αντιπολίτευση για να προστατευθεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης, φέρεται να ζητά εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό και ζητά σύγκληση της Κ.Ο.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος είναι εκτός Ελλάδας, σκέφτεται να κάνει δήλωση εναντίον του δημοψηφίσματος.
Η Άννα Διαμαντοπούλου, κινείται πιο προσεκτικά, αλλά στενοί συνεργάτες της αναφέρουν ότι τάσσεται εναντίον του δημοψηφίσματος.
Ταυτοχρόνως, βουλευτές συγκεντρώνουν υπογραφές σε δυο ομάδες. Η μια αφορά την σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠαΣοΚ και η άλλη για τη μη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Υπάρχει δε η φήμη ότι υπάρχει κι άλλη ομάδα που συγκεντρώνει υπογραφές για αντικατάσταση του Γιώργου Παπανδρέου.
Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνά κάποιος αναλυτής, ότι τουλάχιστον έντεκα βουλευτές –με πληροφορίες να κάνουν λόγο για διπλάσιους- έχουν εναντιωθεί με την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου.
Συγκεκριμένα, οι Βάσω Παπανδρέου, Τόνια Αντωνίου, Χαρά Κεφαλίδου, Εύα Καϊλή, Κώστας Καρτάλης, Πυθαγόρας Βαρδίκος, Δημήτρης Λιντζέρης, Μίμης Ανδρουλάκης, Νίκος Σαλαγιάννης, Οδυσσέας Βουδούρης, Θανάσης Οικονόμου, αλλά και η Έλενα Παναρίτη (παπανδρεϊκής καταγωγής), Νάσος Αλευράς, έχουν ξεκαθαρίσει ότι διαφωνούν με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα το οποίο ενδεχομένως να θέσει την χώρα εκτός ζώνης του ευρώ.

Με αυτά τα δεδομένα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το δημοψήφισμα θα μείνει στη σφαίρα των επιθυμιών του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος σήμερα «παίζει» πλέον το κεφάλι του…με τις πληροφορίες να το θεωρούν …κομμένο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου