Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Πατριωτισμός είναι να μπει ο κομματισμός στα συρτάρια!

Στο σημείο που έχουμε φτάσει, μόνο οι αλήθειες πρέπει να προταχθούν.
Η πολιτική ηγεσία, κυβέρνηση και αντιπολίτευση (και φυσικά δεν αναφερόμαστε στην ουτοπική και παλαβή αριστερά), οφείλουν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν υπάρχει άλλος εφικτός δρόμος πέραν της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.
Οφείλουν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη
 διαγραφή μέρους του χρέους και της χρηματοδότησης της Ελλάδας υπό όρους. Οι όροι είναι ξεκάθαροι. Μαζέψτε το κράτος σας, αλλάξτε μυαλά και τις στρεβλώσεις που δημιουργήσατε στην οικονομία σας.
Το βέβαιο είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί να συνεχίζει να είναι πρωθυπουργός, είτε λόγω της αποδεδειγμένης ανικανότητάς του να κυβερνά και να εφαρμόζει όσα συμφωνεί στην Ευρώπη, είτε λόγω κόπωσης.
Το βέβαιο είναι ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να δει με άλλο μάτι τις ενδεχόμενες συνεργασίες, πολύ περισσότερο αν ο νυν πρωθυπουργός αποσυρθεί ή τον αποσύρουν.
Μόνο με ισχυρή συναίνεση και υπευθυνότητα θα αντιμετωπιστεί το πεζοδρόμιο. Συνεπώς, η πολιτική ηγεσία οφείλει να βρει λύση που θα διασφαλίσει ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ, θα εκτονώσει τη λαϊκή οργή και θα αποτρέψει παράλληλα την κατάλυση του κράτους.
Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο;
Εκτίμησή μας είναι ότι μπορεί, αρκεί να μπει στην άκρη το προσωπικό και κομματικό συμφέρον, έστω και για λίγο χρονικό διάστημα. Αρκεί, δηλαδή, οι τακτικισμοί να μπουν στα κομματικά συρτάρια….Αυτό επιτάσσει ο πατριωτισμός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου