Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ο μοιραίος άνθρωπος και τα σενάρια που κυκλοφορούν

Τι σκέπτονται στη Συγγρού


Η ακατανόητη και παντελώς αψυχολόγητη απόφαση του πρωθυπουργού, που χειροκροτήθηκε μάλιστα από τους βουλευτές του, βάζει την Ελλάδα σε ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες.
Με την Ελλάδα έρμαιο της ανικανότητάς του να κυβερνήσει, ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει έναν απίστευτο πολιτικό τυχοδιωκτισμό και αριβισμό.
Δείχνει και ανεντιμότητα απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους.
Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι μόνο σε δικτατορικά καθεστώτα οι κυβερνώντες λαμβάνουν απαντήσεις σύμφωνες με τη βούλησή τους, όταν ζητούν δημοψηφίσματα.
Η δε περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην Ελλάδα, τίποτα δεν εγγυάται το μέλλον της στην Ευρωζώνη.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, οδηγεί τη χώρα στον απόλυτο γκρεμό.
Ήταν και είναι ακατάλληλος να χειριστεί τέτοια κρίση, πολύ περισσότερο αφού περιστοιχιζόταν από υπουργούς και βουλευτές «πνιγμένους» στους δογματισμούς και τις αγκυλώσεις τους.
Η Ελλάδα κινδυνεύει
 να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης από δικά του εγκληματικά λάθη και ένα καπρίτσιο.

Ήδη, τίθεται εν αμφιβόλω ακόμη και η καταβολή της έκτης δόσης του δανείου, αφού πηγές του ΔΝΤ αναφέρουν ανεπισήμως ότι συμφώνως με το καταστατικό του δεν μπορεί να δώσει χρήματα αν δεν είναι διασφαλισμένη η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Αν αυτό ισχύσει, είναι βέβαιο ότι και οι ευρωπαίοι εταίροι και δανειστές μας, θα επιμείνουν στην αρχικώς διατυπωθείσα άποψή τους. Δηλαδή, αν δεν δώσει χρήματα το ΔΝΤ, δεν θα δώσουν κι εκείνοι!
Τι θα συμβεί τότε;
Θα έχουμε στάση πληρωμών μέσα στον Νοέμβριο!
Ακόμη, όμως κι αν οι Ευρωπαίοι «τρομάξουν» και καταβάλλουν την έκτη δοση, εκείνο που θα ακολουθήσει είναι βέβαιο ότι θα το πληρώνει η Ελλάδα για πολλές δεκαετίες.

Πάντως, εντός του κυβερνητικού κόμματος, υπάρχουν ήδη ψίθυροι προβληματισμού, αλλά κανένας δεν γνωρίζει πως θα μετουσιωθούν στην ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε να λάβει ο Γιώργος Παπανδρέου.
Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν – το ίδιο ανέφερε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης – ότι μια λύση εκτόνωσης είναι η απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου από την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι των συμβούλων του Αντώνη Σαμαρά έχει πέσει η πρόταση παραίτησης όλων των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και των αναπληρωματικών τους, ούτως ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές.
Είναι άγνωστο αν θα υιοθετηθεί.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν το ενδεχόμενο ανατροπής του πρωθυπουργού και εν συνεχεία κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας.

Η ουσία είναι ότι όλα είναι ρευστά, με δεκάδες σενάρια να κυκλοφορούν και την κοινωνία να παρακολουθεί τον μοιραίο άνθρωπο να την οδηγεί στα βράχια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου