Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Καταργούνται οργανικές θέσεις του δημοσίου, προσβλέπουν σε μείωση 150.000 υπαλλήλων

Εντός του Οκτωβρίου, συμφώνως με έγκυρες πληροφορίες, η κυβέρνηση προχωρά στην απόφαση σταθμό, για κατάργηση των οργανικών θέσεων που χαρακτηρίζονται κενές και καλύπτονται σήμερα με μετατάξεις.
Οι οργανικές θέσεις που εξασφαλίζουν τη μονιμότητα, είναι –συμφώνως με καλά ενημερωμένες πηγές- περίπου 150.000 και με την κατάργησή τους, όσοι υπάλληλοι κριθούν πλεονάζοντες δεν θα μπορούν να μετατεθούν ή μεταταχθούν σε άλλη θέση και θα
 μπουν σε καθεστώς εφεδρείας, που ουσιαστικά σημαίνει απόλυση μετά από λίγο χρονικό διάστημα.
Ταυτοχρόνως, με τη θεσμοθέτηση του όρου «Κρατικός υπάλληλος», θα είναι εφικτή η μετακίνηση προσωπικού από μια υπηρεσία σε κάποια άλλη. Η μετακίνηση θα είναι υποχρεωτική, αφού ο υπάλληλος με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου θα έχει ίδιες απολαβές σε όλες τις υπηρεσίες.
Πριν ξεκινήσουν οι μετατάξεις για να πληρωθούν οι κενές θέσεις θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αξιολόγηση 300 οργανισμών ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ μη κερδοσκοπικών ΑΕ του ευρύτερου Δημόσιου τομέα κλπ.
Οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις οργανισμών βάζουν στο στόχαστρο 70.000 υπάλληλους οι οποίοι θα αξιολογηθούν και αφού θα έχουν καταργηθεί οι οργανικές θέσεις δεν θα μπορούν να μετακινηθούν πλην ελαχίστων και έτσι όσοι βρεθούν εκτός στην καλύτερη περίπτωση θα απολυθούν μέσω... εφεδρείας.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου