Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Τι σημαίνει το άρθρο των τριών

Όταν το πρωί της Κυριακής ανέβηκε στις ιστοσελίδες των Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου και Ραγκούση το άρθρο –παρέμβαση (υπάρχει ολόκληρο στην προηγούμενη ανάρτηση), το μυαλό των παλαιοτέρων πήγε στο περίφημο γεύμα των τριών (Σημίτης, Πάγκαλος, Αυγερινός) στο σπίτι της Βάσως Παπανδρέου, την περίοδο που δρομολογήθηκε η διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου.
Τόσο εκείνη τη περίοδο, όσο και τώρα, οι πρωτοβουλίες
 είχαν υποβαθμιστεί από τα επίσημα επιτελεία.

Το άρθρο- παρέμβαση των Λοβέρδου- Διαμαντοπούλου – Ραγκούση, ασφαλώς δεν γράφτηκε επειδή οι τρεις κορυφαίοι υπουργοί ήθελαν να βάλουν κάποια πράγματα στη θέση τους. Γράφτηκε και γι αυτό, αλλά πρωτίστως για να διαφοροποιηθούν από παλαιοκομματικούς συναδέλφους τους.
Ο αναγνώστης, διαβάζοντας προσεκτικά το άρθρο, διακρίνει φωτογραφίες εκείνων των υπουργών – συναδέλφων τους που αδρανούν στην υλοποίηση των κυβερνητικών αποφάσεων.
Ρέππας, Σκανδαλίδης, Καστανίδης, Παπουτσής αλλά και Χρυσοχοϊδης δεν μπορούν να έχουν θέση στο ΠαΣοΚ ή όπως αλλιώς θα λέγεται του μέλλοντος.
Δεν υπάρχει νοήμων πολίτης που δεν αντιλαμβάνεται ότι πάμπολλες καθυστερήσεις που τώρα μας κοστίζουν πολύ, προέρχονται από εκείνους.
Όπως, κατά τους τρεις, δεν μπορεί να έχουν θέση κι όλοι εκείνοι οι συνδικαλιστές και οι κάστες που εξετράφησαν από το παλιό ΠαΣοΚ, τους οποίους περνούν γενεές δεκατέσσερις.

Πάντως, στο ΠαΣοΚ παρακολουθούν μουδιασμένοι τις εξελίξεις.
Πέραν των πληροφοριών που υπάρχουν και αναφέρουν ότι μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα έχει εκδηλωθεί νέα πολιτική κίνηση με στελέχη του εκσυγχρονιστικού ΠαΣοΚ και της φιλελεύθερης τάσης της Νέας Δημοκρατίας, η αβεβαιότητα του πολιτικού σκηνικού προκαλεί εκνευρισμό και ετοιμασίες για την επόμενη ημέρα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, φαίνεται ότι γνώριζαν το άρθρο-παρέμβαση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν ενημερώσει τον πρωθυπουργό τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος, όσο και η Άννα Διαμαντοπούλου, στις πρόσφατες συναντήσεις που είχαν, ο καθένας ξεχωριστά.
Εκείνος που φαίνεται ότι δεν γνώριζε τίποτα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αν και αιφνιδιάστηκε …κατέφυγε στον χαιρετισμό της κίνησης των τριών, αφού δεν μπορούσε να ανοίξει κι άλλο μέτωπο ανάμεσα στα όσα ήδη έχει ανοικτά.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι άνθρωποι του Ευάγγελου Βενιζέλου διακινούν την «πληροφορία» ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν ενήμερος της παρέμβασης…αν δεν την προκάλεσε!
Επιχειρείται, δηλαδή, καπέλωμα του άρθρου, αλλά μάλλον χωρίς αποτέλεσμα.

Όπως και νάναι, είναι βέβαιο ότι έχουν ξεκινήσει ζυμώσεις, τόσο εντός ΠαΣοΚ, όσο και εκτός.
Ειδικά σε αυτές, ρόλο παίζουν κορυφαίες προσωπικότητες που είναι εκτός πολιτικής, τόσο από το κυβερνών κόμμα, όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου