Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ραντεβού στα τυφλά Παπανδρέου και Σαμαρά!

Τι εκτιμήσεις κάνουν
στελέχη των δυο κομμάτων

Χωρίς επίσημη ατζέντα θα πραγματοποιηθεί νωρίς το βράδυ η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη σκιά ενδεχομένων δυσμενέστατων εξελίξεων για τη χώρα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση θα έχει προπαρασκευαστικό χαρακτήρα, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Σαββατοκύριακου και γίνεται λόγος για
 ενδεχόμενη κατάστρωση εθνικής γραμμής διαπραγμάτευσης ή ακόμη και την κοινή παρουσία των δύο στη Σύνοδο Κορυφής και στο περιθώριο των εργασιών.

Κυβερνητικοί παράγοντες και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εκτιμούν ότι η συζήτηση θα έχει το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση κορυφής και το σκηνικό που θα διαμορφωθεί αναλόγως των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου. Μάλιστα, προχωρούν κι ένα βήμα περισσότερο, αφού αναφέρουν ότι υπάρχουν προς συζήτηση συγκεκριμένα και κυρίως, οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν στο εσωτερικό της χώρας εν όψει των επικείμενων αποφάσεων για το ελληνικό χρέος. Κατά πολλούς, και με βάση την ερμηνεία των όσων ανέφερε ο κ. Παπανδρέου στην πρόσφατη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και κάποια από αυτά μπορεί και να μην είναι πολιτικά διαχειρίσιμα με τα σημερινούς συσχετισμούς, δεδομένης και της κλιμακούμενης κοινωνικής αντίδρασης. Ένα από αυτά τα σενάρια περιλαμβάνει και το ενδεχόμενο περιορισμού της δημοσιονομικής και πολιτικής κυριαρχίας, σε συνδυασμό με μία επαχθή απόφαση για το χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου