Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Σε τροχιά σύγκρουσης η Νέα Δημοκρατία με τον…Λυμπερόπουλο!

Όλο το παρασκήνιο

Από τις κινητοποιήσεις του καλοκαιριού των ιδιοκτητών ταξί, είχαμε τοποθετηθεί ότι δεν μπορεί η Νέα  Δημοκρατία, το τυπικά φιλελεύθερο κόμμα του τόπου, να σφιχταγκαλιάζεται ανοικτά με τις συντεχνίες που θεωρούνται προνομιούχες ή δημιουργούν προβλήματα στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.
Οι ιδιοκτήτες ταξί, με επικεφαλής τον αναπληρωτή τομεάρχη Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρο του σωματείου τους, Θύμιο Λυμπερόπουλο,
ξεκίνησαν μια κινητοποίηση που κατέληξε να διασύρει τον τόπο, ενώ οι ακραίες μορφές της (λάδια στους δρόμους, αποκλεισμοί δρόμων, αεροδρομίων, λιμανιών κλπ) κατέλυσαν την τάξη και προκάλεσαν «θανάσιμα» τραύματα στην οικονομία.
Η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο σιγοντάρισε τις κινητοποιήσεις, αλλά δεν επανέφερε καν στην τάξη τον αναπληρωτή της τομεάρχη. Κι όταν ακόμη κάποια στελέχη του κόμματος ή βουλευτές επιχείρησαν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους αντιμετώπισαν τη χλεύη και τη διαπόμπευση των…πρωτοστατούντων.
Η Νέα Δημοκρατία, φαίνεται ότι άλλαξε πλεύση, όταν μέτρησε καλύτερα τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν στην κοινωνία. Και τότε, όμως, με κάποιες χλιαρές αποδοκιμασίες και ανακοινώσεις, όπως εκείνη που καταδίκαζε τη στοχοποίηση του Γιάννη Ραγκούση και όσων βουλευτών υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του συγκεκριμένου επαγγέλματος.

Τώρα, όμως, φαίνεται ότι κάτι αλλάζει.
Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά στην Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία ξεκαθάρισε ότι είναι κατά των προνομίων που διεκδικούν να διατηρήσουν συγκεκριμένες συντεχνίες, δημιούργησε την αντίδραση του …Θύμιου Λυμπερόπολου!
Ο ακόμη και σήμερα αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών – παρ’ όσα διέπραξε ο κλάδος στον οποίο ηγείται το καλοκαίρι ουδείς τον οδήγησε σε παραίτηση η τον απέπεμψε- διακινεί την «απειλητική» πρόθεσή του να παραιτηθεί επειδή θεωρεί ότι τον…άδειασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος ή βαψομαλλιάς όπως τον χαρακτηρίζουν κάποιοι στη Συγγρού, έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή του και στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στον Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζο, προσβλέποντας σε …ικεσίες περί μη πραγματοποίησης της απειλής του.
Το βέβαιο είναι ότι έχει ξεκινήσει παζάρι για να ισορροπήσει η κατάσταση, παρ’ ότι στα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας δεν θα …έπεφτε βαριά μια ενδεχόμενη παραίτηση του προέδρου των ταξιτζήδων από την κομματική του θέση.
Γνωρίζουν, όμως, ότι διατηρεί κάποια επιρροή στους ταξιτζήδες, ενώ έχουν πληροφορίες και για πλαγιοκόπηση του σωματείου τους από το ΛΑΟΣ!

Το βέβαιο, επίσης, είναι ότι οι σφιχταγκαλισμοί με τάξεις που έχουν αποκτήσει σκανδαλώδη προνόμια, ούτε φιλελεύθερη έκφραση αποτελεί ούτε προσεγγίζει τον κρίσιμο μεσαίο χώρο που δίνει τις πλειοψηφίες στις εκλογές.
Δεν μπορεί ο φιλελεύθερος χώρος, ο οποίος ποτέ δεν κατέφυγε σε έκτροπα, καταλήψεις, αποκλεισμούς, απειλές και μποϊκοτάρισμα της ελληνικής οικονομίας, να απολογείται γιατί κάποια στελέχη του καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους.
Ούτε μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να εγκαλείται από τον…Γιώργο Παπανδρέου – που κατ’ εξοχήν φιλοξενεί στον χώρο του τους διάφορους Φωτόπουλους, Γεωργακόπουλους, Παπασπύρους κλπ για να αντισταθμίσει τις αντιδράσεις γι αυτούς- και να απολογείται….

Συνεπώς, ας κοπεί ο ομφάλιος λώρος…
Ακόμη και για λόγους αισθητικής βρε αδελφέ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου