Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Λυκειάρχης στο νοσοκομείο από μπουνιές μαθητή!

Ένα απίστευτο περιστατικό βίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όπου μαθητής – καταληψίας, ξυλοκόπησε άγρια τον λυκειάρχη του σχολείου του, επειδή επιχείρησε να συζητήσει με τους συμμαθητές του που έσπαγαν και έκαιγαν θρανία!
Ο μαθητής, ηλικίας 14 ετών, έδωσε κουτουλιά στον λυκειάρχη του, του έσπασε τα γυαλιά και τον ανάγκασε να καταφύγει
 στο νοσοκομείο για να κάνει ράμματα!
Το επεισόδιο συνέβη στο 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λυκειάρχης όταν είδε τους καταληψίες μαθητές να καίνε θρανία στην αυλή του σχολείου, ζήτησε να μπει για να μιλήσει με μέλη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου. Ένας από τους μαθητές ξεκλείδωσε το λουκέτο και άνοιξε την πόρτα, ο καθηγητής εισήλθε στο προαύλιο και άρχισε να εξηγεί στους μαθητές τους λόγους για τους οποίους πρέπει να λήξει η κατάληψη, εκφράζοντας την άποψη πως είναι μειοψηφία όσοι επιθυμούν τη συνέχισή της.
Η τοποθέτηση του λυκειάρχη εξόργισε τον μαθητή της Γ' Γυμνασίου (!!!) και μέλος του 15μελούς συμβουλίου, ο οποίος του επιτέθηκε και τον χτύπησε αναίτια με το κεφάλι στο πρόσωπο.
Η αστυνομία, που ενημερώθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου, κίνησε τη διαδικασία δίωξης του μαθητή με τον σχηματισμό δικογραφίας, ενώ έχει συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου, για να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Πάντως, προς υπεράσπιση του μαθητή, διακινείται κείμενο σε ολόκληρο τον νομό Κοζάνης, από συγκεκριμένη κομματική νεολαία αριστερής τοποθέτησης, αλλά μάλλον τυγχάνει αποδοκιμασίας από τη συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου