Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Το θέατρο του παραλόγου

Εδώ κι ενάμιση χρόνο όλοι οι Έλληνες, αλλά και η διεθνής κοινότητα, παρακολουθούν την κυβέρνηση Παπανδρέου άλλα να λέει στους δανειστές της κι άλλα να πράττει.
Εδώ κι ενάμιση χρόνο, η κυβέρνηση Παπανδρέου, εξαπατά τη διεθνή κοινότητα και στραγγαλίζει τους Έλληνες και δη τον ιδιωτικό τομέα.
Αποτυγχάνει διαρκώς σε όποια προσπάθεια αναλαμβάνει για εκπλήρωση στόχων, που συνεχώς αναθεωρούνται.
Εδώ κι ενάμιση χρόνο η
 κυβέρνηση Παπανδρέου κατάντησε προτεκτοράτο την χώρα, μόνο και μόνο από τις πολιτικές σας αγκυλώσεις.
Οι υπουργοί έχουν καταστεί εκτελεστικά όργανα των πιστωτών μας και στη συνέχεια…παριστάνουν τους…αντάρτες στα τηλεοπτικά παράθυρα!
Το κωμικοτραγικό είναι, είναι ότι οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, αλλά και η μεγαλύτερη μερίδα των βουλευτών του ΠαΣοΚ, υιοθετούν ακρίτως και δημαγωγικά τα …δημαγωγικά επιχειρήματα κάποιων δανειστών μας.
Υιοθετούν, δηλαδή, ακόμη και την άποψη ότι οι Γερμανοί ή οι Φινλανδοί ή οι Ολλανδοί πολίτες, καλούνται να πληρώσουν το χρέος των Ελλήνων.
Αυτό είναι το μέγιστο παραμύθι.
Η πραγματικότητα είναι πως καλούνται να πληρώσουν όχι για να σωθεί η Ελλάδα, αλλά για να σωθούν οι τράπεζές τους που είχαν την αφροσύνη ή την πλεονεξία να επενδύουν στα ελληνικά ομόλογα, διότι απέδιδαν περίπου το διπλάσιο από τα γερμανικά.
Η πραγματικότητα είναι ότι καλούνται να πληρώσουν την επικρατούσα αντίληψη ότι το τραπεζικό σύστημα –σε όλη την υφήλιο– στηριζόταν στην πεποίθηση ότι τα κρατικά ομόλογα είναι «ασφαλής» επένδυση, ιδίως όταν αυτά εκδίδονται από μία χώρα που ανήκει στην Ευρωζώνη.

Η Ελλάδα διέψευσε αυτήν τη πεποίθηση, αφού σχεδόν τριάντα χρόνια παραβίασε όλες τις συμβάσεις, παραμένοντας απροσάρμοστη προς τους κανόνες της ευρωπαϊκής λέσχης και ζώντας με συνεχή δανεικά.
Η σημερινή της κυβέρνηση, μη αναλογιζόμενη το εθνικό της χρέος, δεν έκανε όσα ανέλαβε την υποχρέωση να κάνει, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούσαν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και περιστολή δημοσίων δαπανών.
Αντιθέτως, εξουθένωσε τους Έλληνες με υπέρμετρη φορολογία και τα παπαγαλάκια της έχουν αρχίσει να καλλιεργούν αντιευρωπαϊκό κλίμα!

Από το ΠαΣοΚ, μπορεί να το δούμε κι αυτό.
Ήδη, μερίδα του…πατριωτικού και σκληρού ΠαΣοΚ, «μιλάει» για επιστροφή στη δραχμή.
Κι όπως γράφει ο Κώστας Ιορδανίδης στην «Καθημερινή» «διόλου απίθανο η επιστροφή στη δραχμή να πάρει κινηματικές διαστάσεις και τότε το ΠΑΣΟΚ, ανατρέχοντας στη γενεσιουργό φάση του, να συμπλεύσει με το ρεύμα. Ο παραλογισμός δεν έχει όρια»….
Το περίεργο είναι ότι παρόμοιος αντιευρωπαϊσμός καλλιεργείται και από μερίδα της Νέας Δημοκρατίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου