Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Προσανατολίζονται σε ιδιώτες για το μάζεμα των σκουπιδιών!

Το ζήτημα είναι που θα τα πάνε, αφού οι ΧΥΤΑ τελούν υπό κατάληψη!
Γιατί πρέπει να είναι δημόσια υπηρεσία και μάλιστα με καθεστώς μονιμότητας η αποκομιδή σκουπιδιών;

Με σαφή προσανατολισμό στην χρησιμοποίηση ιδιωτικών συνεργείων καθαριότητας, η κυβέρνηση επιχειρεί να λύσει το μέγιστο πρόβλημα των συσσωρευμένων σκουπιδιών στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Πλέον του ερωτήματος γιατί
 πρέπει να είναι δημόσιο αγαθό και μάλιστα με καθεστώς μονιμότητας η αποκομιδή σκουπιδιών , η κυβέρνηση αρνείται να επιστρατεύσει τους απεργούς και καταφεύγει στη δαπανηρή λύση των ιδιωτικών συνεργείων, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα εξακολουθούν να αμείβονται, αφού δεν έχουν κηρύξει επισήμως απεργία.
Πάντως, η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει απάντηση στους κατευθυνόμενους απεργούς, αφού ήδη έχει διαμηνύσει στους συνδικαλιστές ότι στο τραπέζι
βρίσκεται ακόμη και το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων εάν οι κινητοποιήσεις συνεχιστούν.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Εσωτερικών προσανατολίζεται στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας, με την κατάργηση των οργανικών θέσεων. Αν αυτό συμβεί, θα έχει ως συνέπεια τις απολύσεις.

Υγειονομική βόμβα η Αθήνα

Εν τω μεταξύ, Σαλμονέλα, Τύφος, Παράτυφος και Εντερίτιδα απειλούν την Αθήνα, συμφώνως με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) το οποίο πραγματοποίησε αυτοψία σε διάφορα σημεία της Αττικής
Οι επιδημιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και χαρακτηρίζουν "υγειονομική βόμβα" τα σκουπίδια στις αστικές περιοχές, ενώ καλούν τους πολίτες
να φυλάσσουν στο σπίτι απορρίμματα που περιέχουν υπολείμματα τροφίμων ή οργανικών ουσιών και να ξεπλένουν, πριν πετάξουν, τα κουτιά από κονσέρβες.
Η συλλογή των απορριμμάτων -σημειώνουν- πρέπει να γίνεται σε ανθεκτικές σακούλες, σφιχτά δεμένες. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε ό,τι αφορά την επαφή του κοινού με αδέσποτα και οικόσιτα ζώα, όπως σκυλιά και γάτες, αλλά και με τρωκτικά, όπως αρουραίους και ποντίκια, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα μετάδοσης μικροβίων στον άνθρωπο. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να αποφεύγουν την επαφή ή την προσέγγιση των ζώων τους σε σωρούς απορριμμάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου