Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Επιχείρηση Παπανδρέου για εκτόνωση των υπουργών του!


Από τις 11 το πρωί έχουν ξεκινήσει οι διαδοχικές επαφές του πρωθυπουργού με τους υπουργούς του, προκειμένου να τους ζητήσει την ενεργή στήριξη για να μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει τον σκόπελο για την εκταμίευση της έκτης δόσης.
Ήδη έχει συναντήσει τους Ανδρέα Λοβέρδο και Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ μέχρι αργά το μεσημέρι πρόκειται να δει τους Κώστα Σκανδαλίδη, Χάρη Καστανίδη και Γιάννη Ραγκούση.
Πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για
 επιχείρηση εκτόνωσης των υπουργών, οι οποίοι εκφράζουν παράπονα επειδή κινούνται στο σκοτάδι σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στη χώρα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, έθεσε επί τάπητος σε όσους συνάντησε και θα θέσει και σε όσους πρόκειται να συναντήσει τη διαφωνία του Σαρκοζί και Μέρκελ για τη λύση στο ελληνικό πρόβλημα χρέους. Όμως, στο τραπέζι έπεσαν και θα πέσουν και οι κόκκινες γραμμές που η τρόικα θέτει για την εκταμίευση της δόσης. Δηλαδή, την εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο και τη φορολογία.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε στους δυο πρώτους εκ των συνομιλητών του το θέμα της συγκυβέρνησης, αλλά και το ενδεχόμενο εκλογών.
Για αύριο Τετάρτη προγραμματίζεται συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με αντικείμενο συζήτησης το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων και άλλες ρυθμίσεις που εκκρεμούν.
Πάντως, όπως αναφέρουμε και σε προηγούμενη ανάρτηση (βλέπε με τίτλο: Αποσύνθεση και πολιτική- κυβερνητική κρίση εν όψει!), το κλίμα ανάμεσα σε υπουργούς, αλλά και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ είναι ιδιαιτέρως τεταμένο, με αλληλοκατηγορίες να εκτοξεύονται κατά πάντων. Στο κάδρο, είναι κυρίως ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου