Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Η τρόικα «αδειάζει» Μπένι και κυβέρνηση!

Αναλυτικό ρεπορτάζ
από την επικείμενη έκθεση της τρόικας

Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου ζούμε και πάλι αυτές τις ώρες, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την τρόικα.
Χθες βράδυ, ο ιδιαιτέρως αλαζών υπουργός Οικονομικών, ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν.
Πριν, όμως, αλέκτωρ λαλήσαι τρεις, η τρόικα δια στόματος Πόουλ Τόμσεν τον «άδειασε» με κομψότητα:
«Έχουμε κάνει πρόοδο, αλλά παραμένουν ακόμα προς συζήτηση κάποια σημαντικά θέματα. Ελπίζουμε πως θα καταλήξουμε σύντομα σε συμφωνία, αλλά δεν βρισκόμαστε ακόμα εκεί», τόνισε, τονίζοντας μία προς μία τις λέξεις του.

Ο Πόουλ Τόμσεν, δήλωσε και στο πρακτορείο Reuters ότι
 «οι συζητήσεις συνεχίζονται γιατί πολύ απλά δεν έχει υπάρξει ακόμα συμφωνία με καμία πλευρά», «αδειάζοντας» και σε διεθνές επίπεδο τον Ευ. Βενιζέλο.
Με δεδομένη και τη σημερινή παραμονή της τρόικας στην Αθήνα, ισχύουν, συνεπώς, όσα είπε ο επικεφαλής της τρόικας και φυσικά ο υπουργός Οικονομικών είπε ψέματα!
Τι συμβαίνει λοιπόν; Γιατί λέει ψέματα ο Ευ. Βενιζέλος; Πολύ περισσότερο όταν και στο πρόσφατο παρελθόν είχε κάνει το ίδιο; Ο ίδιος δεν είχε πει ότι η…εσπευσμένη αναχώρηση της τρόικας (στην προηγούμενη επίσκεψή της στην Ελλάδα)….ήταν προγραμματισμένη; Κάτι που φυσικά διαψεύστηκε και από την τρόικα και από τα γεγονότα.
Πάντως, συμφώνως με έγκυρες πληροφορίες, η τρόικα στην υπό σύνταξη έκθεσή της, θα αναφέρεται με δυσμενέστατα σχόλια η πορεία των αποκρατικοποιήσεων.
Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η τρόικα ανακάλυψε και τη μεγάλη εσωτερική οφειλή του κράτους, που υπερβαίνει τα 9 δισ. ευρώ! Τα στελέχη της ρώτησαν επίμονα τους λόγους μη καταβολής ακόμη και των επιστροφών του ΦΠΑ στις εξαγωγικές εταιρείες, αλλά απάντηση δεν έλαβαν, παρά μόνο ότι τα 3 δις. ευρώ αποτελούν κρατικά ομόλογα με τα οποία πληρώθηκαν τα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές!
Ισχυρότατες αντιρρήσεις έχουν εκφραστεί και για τον τομέα της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων , ειδικά των μεταφορών, για τα οποία έλαβαν άλλη μια διαβεβαίωση ότι θα έχουν απελευθερωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2012!
Τέλος, στα στελέχη της τρόικας έχουν δημιουργηθεί ιδιαιτέρως αρνητικές εντυπώσεις από τις διαδικασίες στη Δικαιοσύνη και τη συνολική λειτουργία του δημοσίου τομέα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου