Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Δεν απεργούν, πληρώνονται και τα αμάζευτα σκουπίδια απειλούν πλέον τη δημόσια υγεία!

Δεν απεργούν, αλλά δεν μαζεύουν και τα σκουπίδια! Όμως αμείβονται κανονικά! Για τους εργαζομένους στη αποκομιδή σκουπιδιών ο λόγος, οι οποίοι με το πρόσχημα της κατάληψης σε δημοτικά γκαράζ και τους ΧΥΤΑ, κάθονται και πληρώνονται…
Από τα απίστευτα, πλην όμως ελληνικά! Τυπικά οι υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων λειτουργούν κανονικά. Οι εργαζόμενοι, όμως,
 ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να εργαστούν επειδή κάποιοι συνάδελφοί τους έχουν προβεί σε καταλήψεις.
Η συνεχιζόμενη ερμαφρόδιτη κατάσταση έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, οι δε εικόνες ντροπής με τους τόνους σκουπιδιών να είναι διασκορπισμένα στους δρόμους, ειδικά μετά τις πρόσφατες νεροποντές, μόνο ντροπή μπορεί να προκαλούν.
Η δημόσια υγεία κινδυνεύει, αφού πλέον των αστικών συνοικιών όπου έχουν συγκεντρωθεί τόνοι σκουπιδιών, υπάρχουν ολόκληρα βουνά έξω από σχολεία και νοσοκομεία! Ήδη τεράστιοι αρουραίοι έκαναν την εμφάνισή τους σε Πειραιά και βόρεια προάστια. Οι εργαζόμενοι των…κατευθυνόμενων καταλήψεων, μάλλον δεν ενδιαφέρονται, ενώ όταν λήξει η όποια κινητοποίησή τους, θα απαιτούν και…υπερωρίες για να μαζέψουν τα σκουπίδια.
Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό και παρά την εισαγγελική παρέμβαση που δεν είχε αποτέλεσμα, οι καταληψίες και οι συνένοχοί τους δήλωσαν ότι οι κινητοποιήσεις τους θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τις 19 Οκτωβρίου. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται νέα εισαγγελική παρέμβαση, με την οποία θα καλούνται δήμαρχοι και δημοτικά συμβούλια να απαντήσουν γιατί δεν μαζεύονται τα σκουπίδια.
Όμως, το πιθανότερο είναι ότι και αυτή η παρέμβαση θα …κτυπήσει στον τοίχο, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει απεργία, ούτως ώστε να κηρυχτεί παράνομη ή καταχρηστική.

Οι αρμόδιοι, όμως, κάνουν... μπαλάκι τις ευθύνες. Κυβέρνηση και δημοτικές αρχές δε μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία. Απλά γιατί δε μιλάμε καν για απεργία! Η Αστυνομία, από την άλλη, δε διαπίστωσε προσπάθεια παρεμπόδισης εισόδου των απορριμματοφόρων στους ΧΥΤΑ.
Τι μέλλει γενέσθαι;
Εμείς πιστεύουμε το πολύ απλό και ρεαλιστικό. Να εφαρμοστεί ο νόμος! Και να συλληφθούν οι καταληψίες. Με ποιον όμως; Με τον Παπουτσή υπουργό Δημοσίας Τάξεως;
Αστεία πράγματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου