Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Μπρος πίσω της Νέας Δημοκρατίας με τον Θύμιο…

Ενώ μέχρι πριν από λίγες ώρες (βλέπε ανάρτηση με τίτλο «Σε τροχιά σύγκρουσης η Νέα Δημοκρατία με τον…Λυμπερόπουλο!») κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας διέρρεαν ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με την πιθανολογούμενη παραίτηση του προέδρου των ταξιτζήδων Θύμιου Λυμπερόπουλου από την κομματική του θέση (αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών), το σκηνικό άλλαξε.
Οι απειλές του προέδρου των ταξιτζήδων και η δεδομένη πλαγιοκόπηση από το ΛΑΟΣ, ανάγκασαν τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει πολλά βήματα πίσω και να δεχθεί στο γραφείο του τον συνδικαλιστή, παρουσία του γραμματέα Συνδικαλισμού Γιάννη Μανώλη!
Μάλιστα, μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος των ταξιτζήδων έκανε και δηλώσεις αναφέροντας
 ότι: «Εγώ δεν ζήτησα κάλυψη από τον κ. Σαμαρά, είπα ότι έχουμε δίκιο στις διεκδικήσεις μας. Έμεινα ικανοποιημένος από τις απαντήσεις που μου έδωσε ο πρόεδρος».

Ωραία λοιπόν.
Δηλαδή αν δεν έμενε ικανοποιημένος τι θα έκανε;
Δυστυχώς, κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία, καθιστούν το κόμμα έρμαιο των διαθέσεων κάθε συνδικαλιστή!
Ο δε πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς με τη στάση του αυτοδιαψεύδεται, αφού μόλις πριν από 48 ώρες είχε ξεκαθαρίσει στην Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, ότι είναι κατά των προνομίων που διεκδικούν να διατηρήσουν συγκεκριμένες συντεχνίες;
Δυστυχώς, κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία, συγκαλύπτουν όσα εμετικά συνέβησαν από τους ταξιτζήδες το καλοκαίρι εναντίον της κοινωνίας, της εικόνας της Ελλάδας και της εθνικής οικονομίας;
Δυστυχώς κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία, συντάσσονται με πρακτικές και λογικές ξένες προς τον φιλελευθερισμό και απαξιούν την παράταξη, σκεπτόμενοι μόνο το πολιτικό κόστος.

Μα το πολιτικό κόστος δεν θα το έχουν από τους ταξιτζήδες ή οποιαδήποτε συντεχνία αν σταθούν απέναντί τους, αλλά από το σύνολο της κοινωνίας που είναι απηυδισμένη από παρόμοιες πρακτικές.
Την εκτροφή τέτοιων φαινομένων, η Νέα Δημοκρατία θα την πληρώσει ακριβά. Μπορεί να έχει ένα πρόσκαιρο όφελος (;;;), αλλά αν φτάσει στην εξουσία –έστω και με αλλοιωμένη φυσιογνωμία – είναι απορίας άξιο πως θα μπορέσει να μαζέψει όσους σήμερα αγκαλιάζει.
Η απάντηση είναι ορατή και εύκολη.
Δεν θα μπορεί!
Όπως ο Παπανδρέου δεν μπορεί να μαζέψει τους Φωτόπουλους και τους λοιπούς εκτραφέντες εν μέσω υποσχέσεων, χαριστικών προνομίων και εναγκαλισμών…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου