Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Η Αθήνα έγινε Κάϊρο, Ζάχλε, Αμποταμπάντ, Μουκντίσο…

Η ανάρτηση του κειμένου που αφορά τα σκουπίδια και τη συλλογή τους (διάβαζε με τίτλο: «Δεν απεργούν, πληρώνονται και τα αμάζευτα σκουπίδια απειλούν πλέον τη δημόσια υγεία»), δημιούργησε ένα «καταλυσμό» από email διαμαρτυριών και υβρεολογίου, στον διαχειριστή του grpost.
Ας είναι.
Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια, ειδικά όταν κάποιος ή κάποιοι διαφωνούν με τις θέσεις κάποιων άλλων και τα γραπτά του.
Φυσικά, εμείς, ότι γράφουμε το γράφουμε
 με το ονοματεπώνυμό μας και δεν κρυβόμαστε πίσω από ψευδώνυμα ή κουκούλες. Αλλά αυτό ας το κρίνουν άλλοι.
Στην ουσία του πράγματος τώρα.
Κάποιοι, βρήκαν μια φόρμουλα με την οποία να έχουν και τη πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο. Δηλαδή, ενώ δεν έχουν κηρύξει απεργία, άρα αμείβονται κανονικά, με τη μέθοδο των καταλήψεων αμαξοστασίων και ΧΥΤΑ, δεν κάνουν τη δουλειά για την οποία –υποτίθεται – αμείβονται.
Αυτό, στερεί από τη Δικαιοσύνη να επέμβει ως προς την κρίση της «απεργίας» παράνομης ή καταχρηστικής, αφού τυπικά δεν υπάρχει απεργία!
Το τέχνασμα, βγαλμένο από συγκεκριμένα κομματικά γραφεία, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην Αθήνα, στη Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών σωρεύονται και καθιστούν την καθημερινότητα αφόρητη. Είπαμε, στην προηγούμενη ανάρτησή μας, για την εμφάνιση αρουραίων. Η φθινοπωρινή βροχή επιδείνωσε την κατάσταση και έχει κάνει τις πόλεις να μοιάζουν τριτοκοσμικές.
Η σημερινή Αθήνα –πολύ περισσότερο με την παρουσία χιλιάδων αργόσχολων λαθρομεταναστών – θυμίζει Κάϊρο, Ζάχλε, Αμποταμπάντ ή Μουκντίσο. Οι επιδημίες πιθανόν να μη είναι μακριά και τότε θα χρειαστούμε εμείς τους ..γιατρούς χωρίς σύνορα, οι οποίοι συνδράμουν τις επιδημίες σε διάφορες τριτοκοσμικές πόλεις.
Όσοι τα παρακολουθούν όλα αυτά αμέτοχοι, είναι συνυπεύθυνοι με τους καταληψίες. Πολύ περισσότερο η κυβέρνηση, η οποία για μια ακόμη φορά δεν εφαρμόζει το νόμο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου