Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Πληροφορικές….προσλήψεις μέσω παρένθετων εταιρειών!

Ας ψάχνει όσο θέλει η τρόικα
κι ας στενάζει η ελληνική κοινωνία.
Κάποιοι εξακολουθούν να κάνουν πάρτι!

Ο λύκος κι αν εγέρασε λέει η λαϊκή παροιμία και φαίνεται να ταιριάζει γάντι στο ΠαΣοΚ και τους υπό αυτό διορισμένους κρατικούς λειτουργούς.
Το κόμμα που άλωσε το ελληνικό δημόσιο εδώ και τρεις δεκαετίες και δημιούργησε το μέγιστο πρόβλημα με την αναγκαιότητα συνεχών και υπέρογκων δανεισμών, μέσω της εταιρείας
«Κοινωνία Πληροφορίας ΑΕ», στήριξε και στηρίζει ακόμη την πολιτική φαυλότητα.
Κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας είναι άνθρωπος που συνδέεται με στενότατη φιλία με τον  Ευ. Βενιζέλο, από την εποχή που ο νυν υπουργός Οικονομίας κατείχε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Πολιτισμού, επί κυβερνήσεως Σημίτη.
Ο άνθρωπος του Ευ. Βενιζέλου, (το όνομά του στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου) έχει δημιουργήσει – όπως αποκαλύπτεται – ένα δίκτυο με φωτογραφικούς διαγωνισμούς στα μέτρα ημετέρων – υπό την κάλυψη του καταστατικού – αλλά ηθικά απαράδεκτους.
Ακόμη κι εξωτερικοί συνεργάτες της εταιρείας κερδίζουν έργα – μέσω παρένθετων εταιρειών – εις βάρος του υγιούς ανταγωνισμού και της αναγκαιότητας να αλλάξουν τα πάντα στην χώρα.

Πρέπει να τονιστεί ότι ο διευθύνω σύμβουλος της εταιρείας και στενός φίλος του Ευ. Βενιζέλου, υπήρξε διευθυντικό στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού μέχρι το 2006 και εν συνεχεία μέτοχος σε εταιρεία (ΕΠΕ) που αναλαμβάνει δημόσια έργα και δη από το υπουργείο που εργαζόταν! 

Στην εταιρεία «Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ», εργάζονται 90 άτομα, αλλά υπάρχουν και πλείστοι εξωτερικοί συνεργάτες που αμείβονται – μέσω συμβάσεων έργου – από 15.000 μέχρι 24.000 ευρώ!

Η εταιρεία, θέλησε να πραγματοποιήσει ένα μεγαλεπήβολο έργο, σχετικά με την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στον τομέα Παραγωγικής λειτουργίας έργων. Γι αυτό το έργο δαπανήθηκαν περίπου 160.000 ευρώ, όταν όσοι γνωρίζουν ισχυρίζονται ότι μπορούσε να εκτελεστεί με τα υποπολλαπλάσια.
Το σκάνδαλο, όμως, δεν είναι αυτό. Ο διαγωνισμός που προκηρύχτηκε με πρόσκληση (!!!) εστάλη μόνο σε τρεις συγκεκριμένες εταιρείες, που όλως συμπτωματικά ανήκαν σε εξωτερικούς συνεργάτες της εταιρείας! Φυσικά, επελέγη η μια εξ αυτών (Μονοπρόσωπη ΕΠΕ), στις 16 Σεπτεμβρίου 2011.
Επειδή, όμως, η συγκεκριμένη εταιρεία που μειοδότησε, δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει, χρειάστηκε να συνεργαστεί και με άλλα στελέχη. Αυτά, επίσης όλως τυχαίως ήταν εξωτερικοί συνεργάτες της «Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ»!!!
Δηλαδή και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα ή αλλιώς Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει.
Επιχειρηματίες που δεν έλαβαν γνώση του διαγωνισμού, ισχυρίζονται ότι έχουν κάνει συνεχή διαβήματα σε πολιτικά και υπουργικά γραφεία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Το ζήτημα είναι, ότι το κορυφαίο στέλεχος της «Κοινωνίας της Πληροφορίας», βρήκε έναν τρόπο να εισπράττουν χρήματα όλοι οι εξωτερικοί συνεργάτες της εταιρείας, μέσω παρένθετων και συγκεκριμένων εταιρειών που προσκαλεί σε διαγωνισμούς.
Στερεί, έτσι, το δικαίωμα σε άλλες εταιρείες να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς.
Αλήθεια, τι έχει να πει επί τούτου ο λαλίστατος υπουργός Οικονομικών;
Και κάτι τελευταίο.
Η εταιρεία, διαθέτει έμψυχο υλικό 90 ατόμων.
Τι στο καλό θέλει και εξωτερικούς συνεργάτες;
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου