Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ποια εφεδρεία; Απολύστε τους!


Την ώρα που η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων εργαζομένων και των συνταξιούχων βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης από τη συνεχόμενη αφαίμαξη του εισοδήματός τους, μέσω των μειώσεων και της υπέρμετρης φορολόγησης, οι πλέον προνομιούχοι του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα, φροντίζουν να τους υποβάλλουν σε υπέρμετρη ταλαιπωρία, μόνο και μόνο για να διασφαλίσουν τα προνόμια και τις παχυλές αμοιβές τους.
Απεργούν με πολυήμερες
 κινητοποιήσεις οι πλέον προνομιούχες συντεχνίες, ενάντια στο ενιαίο μισθολόγιο. Κοτσάρουν και την εργασιακή εφεδρεία για μπούγιο…και η Ελλάδα παραλύει.
Συντεχνίες όπως των υπαλλήλων της Πολιτικής Αεροπορίας (με μισθούς 5.000 ευρώ),  των τελωνειακών (με τεράστιους μισθούς, αλλά και είσπραξη υπερωριών –ΔΕΤΕ- ακόμη και στις 10 η ώρα το πρωί), των υπαλλήλων στα Ελληνικά Πετρέλαια (με απίστευτα επιδόματα – μέχρι και επίσκεψης στο κυλικείο-), των υπαλλήλων της ΔΕΗ με τα επιδοτούμενα από όλους ασφαλιστικά και άλλα προνόμια, έχουν ξεκινήσει πολυήμερες κινητοποιήσεις.

Φιλοτομαρισμός και χλευασμός όλης της υπόλοιπης κοινωνίας.
Βασισμένοι στη μονιμότητα. Στη σιγουριά τους.
Κι όλοι οι υπόλοιποι να πάνε να….

Αυτοί, λοιπόν, είναι η λύση.
Απολύσεις των προνομιούχων.
Και μετατάξεις στις θέσεις τους εκείνων που «καίγονται» για δουλειά και προκοπή.
Ποιοι είναι οι μεν και ποιοι είναι οι δε;
Όποιος θέλει να τους βρει, είναι πολύ εύκολο….

Και κάτι τελευταίο.
Με ποια λογική κάποιοι κρατικοδίαιτοι προνομιούχοι εξαγγέλλουν δεκαήμερες απεργίες από τις οποίες θίγεται το δημόσιο συμφέρον;
Είναι ή δεν παράλογο κάτι τέτοιο; Είναι ή δεν είναι παράνομο και καταχρηστικό;
Κι αν κριθεί από κάποιο δικαστήριο ότι είναι, εκείνοι που πρότειναν παρόμοιες κινητοποιήσεις τι επιπτώσεις θα έχουν;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου