Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Πτωχεύει η Leo Burnett, κανόνια στα ΜΜΕ!

Στον απόηχο της επίθεσης του πρωθυπουργού στις τράπεζες επειδή δεν χρηματοδοτούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά προθύμως χρηματοδοτούν τηλεοπτικό δίκτυο με 500 εκατομμύρια ευρώ (Σ.Σ. ALTER), που έκανε στη χθεσινή σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, μια άλλη είδηση έρχεται να επιβαρύνει το ήδη ζοφερό κλίμα στα ελληνικά ΜΜΕ.
Συμφώνως με πληροφορίες ο γαλλικός όμιλος – κολοσσός Publicis, πτωχεύει τη θυγατρική της διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett, βάζοντας «φέσι» 20 εκατομμυρίων ευρώ σε ελληνικά ΜΜΕ.
Πηγές από τη διαφημιστική αγορά ισχυρίζονται ότι
 η κυριότερη αιτία της πτώχευσης, είναι η ανάμειξη της εταιρείας στο Alter, ενώ αφήνουν υπονοούμενα για περίεργες εμπλοκές σε υπόθεση με μεταχρονολογημένες επιταγές και περίεργες διαδρομές χρήματος των πελατών της εταιρείας.
Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η Leo Burnett έχει δώσει με μορφή προκαταβολής περισσότερα από 24 εκατομμύρια ευρώ στο Alter, ενώ ο ANT1 έχει στο λογιστήριο του ακάλυπτες επιταγές της εταιρείας ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, το MEGA 4 εκατομμύρια ευρώ και οι υπόλοιποι όμιλοι ποσό κοντά στα 8 εκατομμύρια!

Πάντως, το τελευταίο χρονικό διάστημα, στελέχη από εκδοτικούς και τηλεοπτικούς ομίλους, βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις με δικηγορικά γραφεία σε Αθήνα και Παρίσι, προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους. Ετοιμάζονται να κατατεθούν μηνύσεις εναντίον του νυν διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Mattias Emmerich και ενημέρωσης των διεθνών χρηματιστηρίων, όπου συμμετέχει η μητρική εταιρεία, την Publicis.
Επιπλέον, αξιοσημείωτο είναι ότι η μητρική εταιρεία λειτουργεί ταυτοχρόνως στην Ελλάδα άλλες δυο εταιρείες με ταυτόσημο αντικείμενο, τις Publicis Hellas και Star Link, οι οποίες διακινούν λογαριασμούς μεγάλων εταιρειών, όπως η LOreal.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου