Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Η ΕΛΛΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ! Άμεση ανάγκη αλλαγής Πολιτεύματος !

Γράφει
ο Παντελής Αποστολίδης

Παρακολουθώ με δέος αυτές τις ημέρες τον πρωθυπουργό της χώρας, ανήμπορο και εγκαταλελειμμένο από όλους, να εκλιπαρεί τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, άλλον ανήμπορο πλην καλαμοκαβαλημένο, να συνεταιριστούν μπας και κάνουν κι οι δυο μαζί έναν «αρτιμελή» πρωθυπουργό (μίγμα, κράμα) που να μπορέσει -ενδεχομένως- να εκπροσωπήσει σοβαρά την Ελλάδα στη διάσκεψη κορυφής της Ε.Ε., κι απ΄τον άλλο... να τρώει "πόρτα"!
 Παρακολουθώ επίσης, βουλευτές ("πατέρες" του Έθνους) να
δηλώνουν στην TV ότι δεν συμφωνούν με ένα νομοσχέδιο κι ότι σκέπτονται να παραιτηθούν αν πιεσθούν να το ψηφίσουν, αλλά να πηγαίνουν στο τέλος σαν «βρεγμένες γάτες» να το ψηφίζουν, βάζοντας και τη σαντιγί ότι είναι «η τελευταία φορά» που ψηφίζουν εναντίον των συμφερόντων του λαού που τους απέστειλε εκεί (και δεν τους «ξαπέστειλε», όπως θα ήταν το συμφέρον του)! 
Και στο επόμενο παρόμοιο νομοσχέδιο, να ξαναπαίζουν την ίδια κακότεχνη "παντομίμα" (όχι βέβαια ευσυνειδήτως, για να μην φέρουν την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση όπως διατείνονται, αλλά ενσυνειδήτως, για να προστατέψουν τη δική τους θέση)!
Παρακολουθώ τέλος μια «τρόικα» πρωτοκλασάτων υπουργών να αρθρογραφούν συνεταιρικά και πομπωδώς και να συστήνουν στην κυβέρνηση (άκουσον, άκουσον)  να κυβερνήσει! Να συνομολογούν δηλαδή, αρμοδίως, ότι ο τόπος είναι ουσιαστικά ακυβέρνητος στην 3η χειρότερη συγκυρία της ιστορίας του (μετά τη μικρασιατική καταστροφή και τον παγκόσμιο-εμφύλιο πόλεμο)!
Κυρίες και Κύριοι, είναι φανερό πλέον : Η ΕΛΛΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ !!!
Και αυτό συμβαίνει, όχι γιατί οι Έλληνες απώλεσαν τον πατριωτισμό τους ή το νοιάξιμο για το μέλλον των παιδιών τους, ούτε γιατί οι Έλληνες πολιτικοί είναι τόσο απάτριδες και διεστραμμένοι. Συμβαίνει γιατί όλοι μαζί, λαός και πολιτικοί, εμμένουμε σε ένα λαθεμένο Πολίτευμα, που έχει πια πάθει αφλογιστία και δεν ρίχνει!
Ο Τόπος χρειάζεται επειγόντως υπεύθυνο Ηγέτη με κύρος, που να μην υπόκειται σε κομματικές και συντεχνιακές εξαρτήσεις ή στην ανόητη «δεδηλωμένη» μικρών το δέμας ανθρωπαρίων. Χρειάζεται Πρόεδρο-Κυβερνήτη, με απευθείας λαϊκή εξουσιοδότηση, που να ξαναπεί σε όλα αυτά τα «πιράνχας» την ιστορική φράση «Θα σας ρίξω στη θάλασσα και θα μάθετε κολύμπι»!
Χρειάζεται, εδώ και τώρα, πολιτειακό δημοψήφισμα και Προεδρική Δημοκρατία!
Δεν είμαι αφελής να περιμένω μια τέτοια σωτήρια στροφή του κεκλιμένου σκάφους από άναυτους αξιωματικούς ή από το σαστισμένο πλήρωμα. Ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούν οι «επιβάτες» (πολίτες) και, αφού την πιστέψουν, να την επιβάλουν αυτοί, δια της λαϊκής κατακραυγής.
Ας ξέρουν οι επιβάτες ότι, αν το πλοίο βουλιάξει τελικά, οι σωσίβιες λέμβοι επαρκούν τσίμα-τσίμα για τους βαθμοφόρους, οι οποίοι θα το σκάσουν ασκαρδαμυκτί και παραχρήμα, αλλά γι΄ αυτούς (δηλ. για τους επιβάτες) δεν θα περισσέψουν ούτε καν παιδικά σωσίβια!

Πηγή: ragias-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου