Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ηλίθιοι ή ανίκανοι;

Αλμυρή μπουγάτσα 23%, γλυκιά μπουγάτσα 13%!!!!


Αυτή η ιστορία με την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, στα είδη διατροφής που σερβίρονται για άμεση κατανάλωση από από εστιατόρια, κυλικεία, μπαρ, τυροπιτάδικα, ψητοπωλεία και άλλα καταστήματα, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, ότι οι μανδαρίνοι δημόσιοι υπάλληλοι είναι –επιεικώς- ηλίθιοι.
Μπορεί να είναι και ανίκανοι, αλλά αυτό είναι ήσσονος σημασίας, μπροστά στην αναστάτωση που έχουν προκαλέσει οι αποφάσεις τους.
Σε μια περίοδο που στο υπουργείο Οικονομικών
 πρέπει να δουλεύουν χωρίς ύπνο και φαγητό (που λέει ο λόγος), αυτοί ασχολούνται ολημερίς και ολονυκτίς για να βγάζουν διευκρινιστικές εγκυκλίους, σχετικά με το ποιο είδος έχει ΦΠΑ 23% και ποιο παραμένει στο13%!

Οι εγκέφαλοι, λοιπόν, συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, κατανάλωσαν ουκ ολίγες εργατοώρες (αμειβόμενοι από τα δανεικά της χώρας), για να αποφασίσουν σε ποιο ΦΠΑ θα ανήκουν οι…τυρόπιτες και τα λοιπά σφολιατοειδή!
Αφού έκαναν συσκέψεις επί συσκέψεων, αφού ο ένας αντέκρουε τις ενστάσεις του άλλου, αποφάσισαν ότι όλα αυτά  τα είδη, θα ενταχθούν στο 23%, ΕΚΤΟΣ αν περιέχουν  γλυκαντικές ύλες και μοιάζουν με γλυκά και ταυτοχρόνως καταναλώνονται εκτός των καταστημάτων. Τότε θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 13%!!!!!

Απίστευτο; Ναι! Αλλά αληθινό!
Δηλαδή, οι εγκέφαλοι συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, αποφάσισαν ότι μια μπουγάτσα με τυρί (κοινώς η τυρόπιτα), θα έχει ΦΠΑ 23!!!!
Όμως, αν η ίδια μπουγάτσα περιέχει κρέμα, τότε επειδή είναι γλυκιά, έχει ΦΠΑ 13!!!!
Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μαθαίναμε τα κριτήρια κατάταξης των δυο ειδών στον μεγάλο και στον μικρό ΦΠΑ.
Άλλο παράδειγμα ηλιθιότητας ή ανικανότητας, είναι η περίπτωση του σταριού στα μνημόσυνα (δηλαδή τα γνωστά κόλλυβα)!
Αν, λένε, διατίθεται μέσα στην εκκλησία από, χρεώνεται με ΦΠΑ 23%!
Αν, όμως, διατίθεται εκτός εκκλησίας στο γνωστό σακουλάκι, τότε έχει ΦΠΑ 13%!!!!!

Θέλετε κι άλλα;
Κάθισαν κι ασχολήθηκαν με τα διάφορα ποτά.
Αποφάσισαν, λοιπόν, ότι τα μη αλκοολούχα ποτά και τα ροφήματα, όπως οι χυμοί, ο καφές, τα αναψυκτικά και τα ανθρακούχα νερά πρέπει να χρεώνονται με ΦΠΑ 23%!
Όμως, αν προσφέρονται από μίνι μπαρ ξενοδοχείων ή προσφέρονται συσκευασμένα και μη έτοιμα προς κατανάλωση, τότε χρεώνονται με 13%!!!
Προσέξτε, έχει και συνέχεια.
Αν περιλαμβάνονται σε γεύμα που παρέχεται από υπηρεσία εξυπηρέτησης δωματίου ξενοδοχείου, τότε θα χρεώνονται με 23%!

Δεν γνωρίζουμε που βρήκε αυτά τα κελεπούρια ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τα κατέστησε συνεργάτες του.
Έχουμε, όμως, την βεβαιότητα, ότι για τη γραφειοκρατική λογική τους, την ανυπαρξία ευρύτητας πνεύματος και για το γεγονός ότι κατανάλωσαν τόσο χρόνο για να αποφασίσουν να κάνουν μεγαλύτερο….μπουρδέλο την αγορά, πρέπει να είναι από τους πρώτους που θα ενταχθούν στην εργασιακή εφεδρεία.
Κι ο πολιτικός τους προϊστάμενος, ο οποίος φυσικά είναι και συνυπεύθυνος, οφείλει να απαντήσει στο πολύ απλό ερώτημα:
Είναι ηλίθιοι ή ανίκανοι;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου