Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Αλητείες!

Για πρώτη φορά στα χρονικά του τόπου, η μεγάλη παρέλαση της Θεσσαλονίκης ματαιώθηκε και αποχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξ αιτίας των κινητοποιήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, των εργαζομένων στο…πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι και …οπαδών του Ηρακλή!
Αυτοί που ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε
 «υπερήφανο λαό», διέκοψαν την παρέλαση διαδηλώνοντας, εξύβριζαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας «προδότη» και τον εξανάγκασαν σε αποχώρηση από τον χώρο της παρέλασης, σε μια ημέρα που απαιτεί ενότητα και ομοψυχία.
«Δε θέλω να αποχωρήσω. Λυπάμαι πολύ, αλλά είναι ορισμένοι που θέλουν να ματαιωθεί αυτή η εκδήλωση», τόνισε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι η τελευταία απόφαση της Ε.Ε. έχει χρήσιμα στοιχεία τα οποία πρέπει να εκμεταλλευθούμε. Να συστρατευθούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση, έτσι ώστε να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από δουλείες και επιταγές τρίτων και να καθαρίσουμε το σπίτι μας και να παραδώσουμε, το σπίτι μας, στα παιδιά μας καθαρό και αλώβητο. Λυπάμαι. Λυπάμαι για τους υβριστές. Διάλεξαν μια μέρα που είναι ντροπής τους. Και είναι και νέοι. Εμείς πολεμήσαμε για την Ελλάδα. Δεκαπέντε χρονών και πολεμούσα το ναζισμό και τους Γερμανούς, μη μου λένε τώρα «Παπούλια προδότη». Ποιος είναι προδότης; Να ντρέπονται. Να ντρέπονται. Τιμάω την πόλη, την τιμούσα χρόνια. Έρχομαι εδώ για να τιμήσω αυτή την ημέρα εδώ στη Θεσσαλονίκη, σε αυτή την ιστορική πόλη».

Τι ακριβώς συνέβη στη Θεσσαλονίκη

Τη στιγμή που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στην εξέδρα των επισήμων στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης μια ομάδα ατόμων έμπαινε στο δρόμο μερικά μόλις μέτρα από την εξέδρα φωνάζοντας συνθήματα.
Αμέσως ο δρόμος αποκλείστηκε από δύο κλούβες των ΜΑΤ που μπήκαν κάθετα στο δρόμο ενώ διμοιρίες και οι αστυνομικοί που συνόδευαν τον Πρόεδρο κινήθηκαν προς το σημείο
Ουσιαστικά η παρέλαση δεν ξεκίνησε ποτέ. Οι διαδηλωτές που κρατούν πανό του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζουν συνθήματα και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να φύγουν από το σημείο.
Παρόμοια επεισόδια συνέβησαν και στον Πειραιά και στην Πάτρα, όπου υπήρξε βροχή αυγών προς τους πολιτικούς, ενώ διεκόπη η παρέλαση και στη Ρόδο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου