Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Οριστική ρήξη Παπανδρέου - Σαμαρά

Τι είπαν πριν λίγο στο τηλέφωνο

 
Μόλις πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι η ρήξη στις σχέσεις Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, είναι οριστική.
Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ανδρών, η οποία όπως λένε αξιόπιστες πηγές έγινε σε εντονότατο ύφος και κατέληξε με μια συμφωνία. Ότι διαφωνούν σε όλα!
Η αρνητική απάντηση
που έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στον Γιώργο Παπανδρέου, στο αίτημα του να μεταβούν μαζί στις Βρυξέλλες και στη Σύνοδο Κορυφής, είναι πλέον το οριστικό τέλος των προσπαθειών στελεχών και των δυο κομμάτων για να υπάρξει προοπτική συγκυβέρνησης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς, στην τηλεφωνική τους συνομιλία, πριν από λίγο, είπε στον Γιώργο Παπανδρέου:
«Αν όπως είπες σε συκοφαντώ, τότε τι θες τον συκοφάντη μαζί σου; Για επικοινωνιακό τέχνασμα;».
Επιπλέον, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε στον Γιώργο Παπανδρέου:
«Όταν ένας Πρωθυπουργός και ένας αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνε μαζί στο εξωτερικό, σημαίνει ότι εμφανίζονται στους ξένους με μια κοινή θέση για κάτι που ζητάνε ή διαπραγματεύονται. Εσύ τι ζητάς; Τι εθνική γραμμή έχεις; Έδωσες χθες καμία εθνική γραμμή; Θα δεσμεύσω όλη τη χώρα για κάτι που δεν ξέρω; Πρώτα απ όλα έχουμε συμφωνήσει σε τίποτα μαζί;».
Πρόσθεσε, μάλιστα:
«Εδώ ούτε με τους υπουργούς σου δεν έχεις κοινές θέσεις και διαφωνείτε για την οικονομική σου πολιτική. Πού ξέρω εγώ στο παρασκήνιο τι έχεις συμφωνήσει. Εδώ δεν μας έχεις δώσει ούτε τις επιστολές που έστειλες στο ΔΝΤ και στις ζητήσαμε, θέλεις να νομιμοποιήσω αυτά που δεν ξέρω; Θα πάω με κλειστά χαρτιά να συμφωνήσω σε ό,τι ήδη έχεις εκεί συμφωνήσει; Και τι διαπραγματεύσεις κάνετε; Αυτά που είπε ο Βενιζέλος ότι ξεκινάει σήμερα».

Πριν από λίγα λεπτά, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι η μόνη λύση που μπορεί να υπάρξει είναι εκλογές, χωρίς να απαντούν στο εύλογο ερώτημα τι θα συμβεί αν οι κάλπες δεν αναδείξουν κυβέρνηση αυτοδυναμίας.
Από κυβερνητικής πλευράς, ο Ηλίας Μόσιαλος ανέφερε με έμφαση:
«Ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ αποτελούν την μοναδική περίπτωση αντιπολίτευσης σε όλη την Ευρώπη που δεν αναλαμβάνει στοιχειωδώς τις ευθύνες της για να βοηθήσει τη χώρα της».

Ταυτοχρόνως διαρρέεται από το Μαξίμου ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε
συνεχώς ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, τόσο από τον Πρωθυπουργό, όσο και από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, ενώ υπήρξε και πληροφόρηση σε υπηρεσιακό επίπεδο.
Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν ότι υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου επισκέφθηκε την περασμένη Πέμπτη τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος παρουσία στενού του συμβούλου ενημερώθηκε πλήρως για την κατάσταση.
Πάντως, οι ίδιες διαρροές αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε στον Αντώνη Σαμαρά ότι δεν έχει κλείσει τίποτα στη διαπραγμάτευση που γίνεται στις Βρυξέλλες:
«Είναι ανοικτά όλα τα σημαντικά ζητήματα και ότι εάν δεχτείς να πάμε σε κοινή διαπραγμάτευση θα έχεις καθημερινή ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου