Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ο μηδενισμός των ελλειμμάτων είναι μονόδρομος

Κάποιοι εντός κι εκτός κυβέρνησης, επιχειρούν να πείσουν τον εν αγνοία και αφέλεια ζώντα ελληνικό λαό, ότι το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας το αντιμετωπίζουν οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης.
Πράγματι, θα είναι άδικο να λέμε ότι η μικρή (πληθυσμιακά και οικονομικά) Ελλάδα, δηλαδή το 2% της Ευρωζώνης, δημιουργεί τέτοια πανευρωπαϊκή αναταραχή.
Πράγματι η Ελλάδα δεν είναι η κερκόπορτα της Ευρωζώνης.
Δεν είναι, όμως, και το πειραματόζωο της παγκόσμιας οικονομίας, όπως επαίρονται δογματικοί κυβερνητικοί υπουργοί και βουλευτές, η αριστερά και
 μεγάλη μερίδα της Νέας Δημοκρατίας.

Λοιπόν, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Το πρόβλημα της Ελλάδας, δεν είναι ίδιο με των χωρών της Ευρωζώνης.
Εκεί δημιουργήθηκε από την αλόγιστη πολιτική των τραπεζών τους.
Στη χώρα μας, αντιθέτως, δημιουργήθηκε από την αλόγιστη πολιτική του δημοσίου.
Γεγονός που ανάγκαζε την Ελλάδα, επί δεκαετίες, να δανείζεται για να το συντηρήσει.
Φέτος, με την κοινωνία ξεζουμισμένη από τους φόρους και τις έκτακτες εισφορές,  το ελληνικό δημόσιο θα έχει πρωτογενές έλλειμμα που θα φτάνει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.
Κάτι που σημαίνει, ότι ακόμη κι αν όλα ήταν καλά, θα έπρεπε να τα δανειστεί αυτά τα χρήματα για να καλύψει τα ελλείμματά του.
Δηλαδή, οι Έλληνες θα ήταν στους δρόμους για το…επαναστατικό τους καθήκον με υψωμένη την μια γροθιά, αλλά θα έτρεχαν και στις αγορές με απλωμένη την άλλη για ζητιανιά.

Η λύση είναι μια και ξεκάθαρη.
Μείωση του δημοσίου.
Οι τζάμπα μαγκιές του Τσίπρα και των συνδικαλιστών, οι ουτοπίες της Αλέκας και οι εμμονές του Αντώνη, μπορεί να έχουν πέραση σε μερίδα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά είναι μόνο προς κατανάλωση.
Οι απειλές των συνιστωσών «δεν πληρώνω», «δεν χρωστάω», «καταλαμβάνω», «δεν δουλεύω», δεν μπορεί πλέον να αποπροσανατολίζουν την κοινωνία.
Ο μηδενισμός των ελλειμμάτων είναι μονόδρομος!
Πολύ περισσότερο από το επερχόμενο «κούρεμα»…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου