Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Χαρακόπουλος: «Άμεσα οι βουλευτές να γίνουν 200»!

Χαρακόπουλος: «Άμεσα οι βουλευτές να γίνουν 200»!


Μια δήλωση που θα συζητηθεί έκανε σήμερα ο βουλευτής Λάρισας και Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Σε συνέντευξή του στον «Βήμα FM», τόνισε ότι πρέπει να έρθει σχέδιο νόμου, το οποίο θα ψηφιστεί από την παρούσα βουλή, με το οποίο θα μειώνονται οι βουλευτές από 300 σε 200!
Ο νέος βουλευτής, ο οποίος θεωρείται
 από τους πλέον καταρτισμένους του ελληνικού κοινοβουλίου, ανέφερε ότι αυτό πρέπει να συμβεί ως ένδειξη στοιχειώδους κατανόησης του πολιτικού προσωπικού, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος θεωρείται πολιτικό τέκνο του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου (άλλωστε από τη νεολαία της ΔΗΑΝΑ ξεκίνησε την πολιτική του δράση), αναφέρθηκε και στην συζητούμενη αλλαγή συστήματος εκλογής βουλευτών και αντικατάσταση του σταυρού με λίστα.
Παραδέχτηκε ότι και στη Νέα Δημοκρατία έχει ανοίξει η συζήτηση, αλλά εξέφρασε τον προβληματισμό του ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε μεγαλύτερη λαϊκή δυσαρέσκεια, δεδομένου ότι θα εξέφραζε την πεζοδρομιακή αντίληψη ότι οι βουλευτές φοβούνται να απευθυνθούν στους πολίτες.

Πάντως, η πρόταση του βουλευτή Λάρισας, δεν έγινε δεκτή με ιδιαίτερη θέρμη από πολλούς συναδέλφους του, οι οποίοι την αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερο σκεπτικισμό για…ευνόητους λόγους.
Όμως, εκλείπουν αντιδράσεις, τουλάχιστον από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, με δεδομένη την θεσμική θέση του Μάξιμου Χαρακόπουλου στον κομματικό μηχανισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την υποψία πως με κάτι τέτοιο δεν είναι αντίθετος ο Αντώνης Σαμαράς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου