Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ο Σαμαράς ξανααδειάζει την κρατικοδίαιτη πτέρυγα της Ν.Δ.

Μετά από πολύ καιρό έντονου και ίσως ακραίου φλερτ με την κρατικοδίαιτη και άκρως λαϊκή πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς δείχνει την φιλελεύθερη καταγωγή του και την απόφασή του να τη βάλει στον «πάγο», αφού σε άρθρο του στο «Βήμα», αναφέρεται σε μικρότερο κράτος και λιγότερο κράτος, ούτως ώστε να μπει ο τόπος σε ρυθμούς ανάπτυξης.
Είναι το δεύτερο χαστούκι στη λαϊκίστικη πτέρυγα του κόμματός του και τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές, μετά το
 άδειασμα όσων έταζαν λαγούς με πετραχήλια σε εκείνους που θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία.
Με το άρθρο του, ο Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί ότι διευρύνει το κράτος έχοντας ιδρύσει περισσότερες από 70 Γενικές Γραμματείες , Διευθύνσεις και Αρχές ενώ συστήνει θέσεις και διορίζει χιλιάδες " ημετέρους" με διαβλητές διαδικασίες.

Στο άρθρο του, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρει ότι η κυβέρνηση με τα φοροπηχτικά μέτρα που, όπως λέει χαρακτηριστικά, επιβάλλει διαλύει την οικονομία και την κοινωνία και πάνω απ όλα εξολοθρεύει τη μεσαία τάξη.
Στο στόχαστρο του Προέδρου της ΝΔ βρίσκεται και ο Γιώργος Παπανδρέου, τον οποίο και εγκαλεί για ψεύτικες υποσχέσεις προς τους πολίτες, ενώ επισημαίνει πως η έξοδος από την κρίση απαιτεί θυσίες, θυσίες όμως με προοπτική.
«Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί χωρίς να πεθάνουν οι Ελληνες», τονίζει χαρακτηριστικά και απαντά σε όσους υποστηρίζουν πως  «όλοι είναι ίδιοι» , αναφέροντας  χαρακτηριστικά ότι «αυτό το προπαγανδιστικό σύνθημα εξυπηρετεί μόνο όσους δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου