Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Σάλος για Μίχα και λοιπούς των υποβρυχίων!

Πολιτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι η ιστορία εντάσσεται στις κινήσεις για το «αύριο» του ΠαΣοΚ. Ποιος υπουργός στοχοποιείται!

Τεράστια έκταση αναμένεται να λάβει η υπόθεση των 29 που παραπέμπονται για κακουργηματικές πράξεις για συμμετοχή στο σκάνδαλο των υποβρυχίων. Η βουλή, ως γνωστό, ουσιαστικά «αθώωσε» πολιτικά τον Άκη Τσοχατζόπουλο, αλλά φαίνεται ότι παρασκηνιακά δόθηκε κατεύθυνση στο ΣΔΟΕ να ξετινάξει την υπόθεση σε ότι αφορά τα παράπλευρα πρόσωπα. Συμφώνως με πληροφορίες, έχουν βρεθεί διαδρομές
μαύρου χρήματος που έχει καταλήξει σε τσέπες Ελλήνων αξιωματούχων, με τεράστια ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς και…επενδύσεις σε πολυτελή ακίνητα εντός και εκτός Ελλάδος.
Υπάρχει κατηγορούμενος –  δημόσιος υπάλληλος και στέλεχος βουλευτή του ΠαΣοΚ- που εμφανίζεται να διαθέτει ιδιωτικό αεροσκάφος και πολυτελή βίλα! Υπάρχει άλλος – μεγαλοστέλεχος των Ναυπηγείων και μεγαλοσυνδικαλιστής – που φέρεται να κατέχει δυο πολυτελείς βίλες στο Μαϊάμι! Υπάρχουν στα χέρια της Δικαιοσύνης και του ΣΔΟΕ λεπτομερέστατη κατάσταση τραπεζικών λογαριασμών!

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους – τα ονόματα των οποίων είδαν το φως της δημοσιότητας από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο- βρίσκεται και ο Γιάννης Μίχας, μεγαλοσυνδικαλιστής των Ναυπγείων, πρώην νομάρχης Πειραιά, αποτυχών υποψήφιος δήμαρχος και νυν πρόεδρος του ΕΦΕΤ (άγνωστοι οι λόγοι επιλογής του)! Ο Γιάννης Μίχας, φέρεται να κατηγορείται για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και η υπόθεσή του έχει ξεσηκώσει σάλο, αφού πρόκειται για σημαίνων στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος και εν ενεργεία κρατικό λειτουργό! Πληροφορίες κάνουν λόγο για αναμενόμενη παραίτησή του ή σε διαφορετική περίπτωση για άμεση καρατόμησή του.
Πάντως, πολιτικοί παρατηρητές κάνουν λόγο για μεγάλο εσωκομματικό «παιγνίδι» στον χώρο του ΠαΣοΚ, το οποίο έχει στόχο την επόμενη ημέρα του ΠαΣοΚ. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι από το υπουργείο Οικονομικών «υπόγειος στόχος» είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο άνθρωπος που ουσιαστικά διόρισε τον Γιάννη Μίχα στον ΕΦΕΤ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου